Kinesiske dumplings
Disse lækre, autentiske dumplings er overraskende nemme og hurtige at lave. Hvis du bruger kødhakkeren til at tilberede fyldet og bruger færdiglavet dumplingdej, så kan du lave hjemmelavede dumplings på ingen tid.
Kinesiske dumplings
Disse lækre, autentiske dumplings er overraskende nemme og hurtige at lave. Hvis du bruger kødhakkeren til at tilberede fyldet og bruger færdiglavet dumplingdej, så kan du lave hjemmelavede dumplings på ingen tid.
Redskaber
Ingredienser
450 g svinebov, skåret i 5 cm tern
20 g tørrede shiitake-svampe, opblødt i varmt vand i mindst 20 minutter
3 forårsløg, inkl. grønne toppe, trimmet og skåret i 1 cm længder
1 tsp + 2 tsp ingefær, skrællet og finthakket
2-3 nelliker hvidløg
15 g koriander, blade og stilke
3 tsk. salt
2 tsk. sojasauce
1 tsp + 2 tsp sesamolie
1 spsk. majsstivelse
24-30 runde stykker dumplingdej (ca. 7,5 cm i diameter)
60 ml lys sojasauce
20 ml destilleret hvid eddike
1/4 tsk. knust rød chili (valgfrit)
Trin for trin
Læg bagepapir på en stor bageplade med kant. Læg svinekødet på bagepladen, og frys det i 20 minutter, før du fortsætter. Læg bagepapir på en anden bageplade, og sæt den til side. Hæld vandet fra svampene, og gem væsken. Sæt dem til side.
Sæt kødhakkertilbehøret med den grove hakkeskive på køkkenmaskinen. Sæt en stor skål under kødhakkeren for at opsamle det hakkede kød og smagsgiverne. Bland svinekød, svampe, forårsløg, ingefær, hvidløg og koriander i den store ingrediensbakke. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 4, og før kød og smagsgivere gennem kødhakkeren med nedstopperen, et til to stykker ad gangen. Pas på ikke at tvinge dem igennem.
Fjern skålen under kødhakkeren, og tilsæt 1 tsk. sojasauce, majsstivelse og 1 tsk. sesamolie. Brug hænderne eller en dejskraber til at blande ingredienserne godt sammen, og indarbejd langsomt op til ½ kop af den gemte svampevæske. Bland grundigt: Slutproduktet skal være temmelig vådt, men klistret og hænge sammen. Lad om muligt fyldet hvile natten over i køleskabet. Dette ekstra trin vil forbedre den endelige konsistens af dine dumplings. Hvis ikke, skal du fortsætte til næste trin.
På en ren arbejdsflade skal du lægge 24 stykker dumplingdej ud. (Arbejd kun med 12 ad gangen, hvis du har begrænset plads). Til den traditionelle shumai skal du holde et stykke dej i den ene hånd og bruge en ske til at sprede ca. 2 spsk. af fyldet i det. Saml siderne, og klem let på toppen, mens du flader bunden af dumplingen ud på din arbejdsflade, så toppen af fyldet er blottet. Resultatet skal være en taskeformet dumpling. Se kokkens bemærkninger, hvis du vil lave dem som potstickers.
Fyld bunden af en dampkoger med vand, og bring det i kog ved mellemhøj varme. Læg rundt, perforeret bagepapir i dampkogerkurven. (Ideelt set har dampkogeren 2-3 niveauer. Læg bagepapir på alle niveauer.) Læg dine dumplings i de(n) forede dampkogerkurv(e), ca. 2,5 cm fra hinanden. Tildæk og damp dine dumplings over det kogende vand, indtil svinekødet er gennemstegt, 6 minutter, eller indtil den indvendige temperatur når 70 °C på et termometer.
Lav dippen ved at røre den lyse sojasauce, eddike, 2 tsk. sesamolie og 2 tsk. ingefær sammen i en lille skål. Fordel dem i individuelle dipskåle. Servér dine dumplings direkte fra dampkogeren sammen med dippen.
Tip: De ukogte dumplings kan fryses på bagepladen og derefter overføres til en tildækket beholder, hvor de skal lægges i lag mellem papirark. Kan opbevares i fryseren i op til 1 måned. Damp dem fra frossen tilstand, uden optøning, og føj yderligere 10 minutter til tilberedningstiden.