Klæbrige pandekager med dadel og cashewnøddesmør
Giv efter for den søde tand med hjemmelavede dadelpandekager med cashewnøddesmør og ahornsirup. Opskrift lavet i KitchenAid Artisan K400-blenderen. Prøv det.
Klæbrige pandekager med dadel og cashewnøddesmør
Giv efter for den søde tand med hjemmelavede dadelpandekager med cashewnøddesmør og ahornsirup. Opskrift lavet i KitchenAid Artisan K400-blenderen. Prøv det.
Redskaber
Ingredienser
8 dadler
250 ml mælk eller et alternativ til mælk
1 æg
200 g mel
2 tsk. bagepulver
225 g cashewnødder
80 ml ahornsirup
1 tsk. vaniljeekstrakt
3/4 tsk. salt
3 spsk. neutral olie
lidt ekstra olivenolie til panden
Trin for trin
Tag stenene ud af dadlerne.
Tilsæt dadler, mælk, æg, 1 spsk. olie, mel, bagepulver og ½ tsk. salt til blenderkanden. Blend ved hastighed 5, indtil dejen er ensartet.
Opvarm en pandekagepande ved mellemhøj varme, tilsæt lidt fedtstof, og tilsæt en øseskefuld dej.
Steg pandekagerne i 2 minutter, indtil der dannes bobler på overfladen. Vend og steg dem i endnu et minut, indtil de er gyldenbrune.
Bland cashewnødder, ahornsirup og vaniljeekstrakt i en skål. Rør, indtil nødderne er dækket af sirup.
Spred cashewnødder ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir Bages i 15-20 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn, indtil de er gyldenbrune. Stil dem til side, og lad dem køle af.
Tilsæt nødder, 2 spsk. olie og ¼ tsk. salt i den lille kande, og begynd at blende ved hastighed 3.
Øg langsomt blenderens hastighed, indtil der dannes en jævn konsistens. Skrab kandens sider, og tilsæt mere olie, hvis det er nødvendigt.
Stabl pandekagerne så højt, som du tør. Pynt med lidt cashewsmør og masser af ahornsirup. Tilsæt hakkede dadler for lidt mere bid og karamelliserede cashewnødder for lidt ekstra sprødhed!