Kyllingegryde
Denne gryderet med kylling giver dig et enkelt, nærende måltid midt på ugen.
Redskaber
Ingredienser
Servering
2
kyllingelår
1,5
løg
1 fed
hvidløg
3
gulerødder
150 g
champignoner
3 spsk
tomatopuré
4,5 kviste
frisk timian
4,5 kviste
frisk rosmarin
4,5 spsk
smør
3/4 spsk
paprika
1,5 l
hønsebouillon
50 ml
tyk fløde
knivspids
salt og peber
Trin for trin
Krydr kyllingelårene godt på begge sider med salt, peber og paprika.
Kom halvdelen af smørret på en pande, og tilsæt kyllingelår. Steg kyllingelårene på hver side i 4-5 minutter, og stil dem derefter til side.
Skræl løg og hvidløg. Sæt foodprocessor med ternudskæringssættet monteret på køkkenmaskinen. Skub løg og hvidløg igennem det ved hastighed 4.
Udskift ternudskæringssættet med snitteskiven, og skær gulerødder og champignoner i skiver ved hastighed 4.
Kom resten af smørret på en tung stegepande, og steg løg og hvidløg i ca. 3 minutter.
Rør tomatpasta, timian og rosmarin i, og smag til med salt og peber. Tilsæt gulerødder og champignoner.
Tilsæt hønsebouillon, og læg kyllingen i gryden.
Bring kyllingegryden i kog, læg låg på, og lad den koge ved lav varme i en time.
Rør fløden i, smag til, og kog uden låg i 10 minutter.