Skip the navigation

Latte macchiato

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
lattemacchiato_wallpaper_vip_header_image.jpg

Denne drik er en kombination af varm mælk og cremet mælkeskum med en espressos fyldighed!

Duration
I alt5min
Prep5min

Redskaber

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingredienser

Servering

130 ml

mælk

25 ml (1 skud)

espresso

kakaopulver eller stødt kanel

-

sukker efter smag

Trin for trin

  1. Latte macchiato betyder "mærket" eller "plettet" mælk på italiensk. Når du hælder espressoen i glasset, bør du til sidst have en flot drik i 3 lag, da espressoen bør flyde over mælken og under mælkeskummet. En latte macchiato har det samme forhold mellem ingredienserne som en cappuccino, men de tilføjes i en anden rækkefølge.Skum mælken til "mikroskum", der fylder næsten dobbelt så meget som den oprindelige mælkemængde, ved hjælp af dampdysen.

  2. Tilbered et espressoshot i din yndlingskop.

  3. Hæld mælken i et højt, varmebestandigt glas med en ske for at forhindre, at skummet falder sammen. Når mælken er hældt i, skal du hælde skummet oven på mælken.

  4. Espressoshottet skal hældes omhyggeligt i midten af den mælkeskummet. Hæld forsigtigt, så der dannes et lag espresso under skummet, uden at det blandes i den varme mælk.

  5. Brug havremælk som alternativ til mælkeprodukter.

  6. For a dairy free option, use oat milk.