Latte med havremælk
Havremælk er et fantastisk mælkefrit og vegansk alternativ til komælk til dine kaffedrikke. Havremælk har en neutral smag og kan dampes, skummes og hældes på næsten samme måde som komælk. Det er også fantastisk til afprøvning af latte-kunst! Se vores opskrift med havremælk i vores afsnit med opskrifter.
Latte med havremælk
Havremælk er et fantastisk mælkefrit og vegansk alternativ til komælk til dine kaffedrikke. Havremælk har en neutral smag og kan dampes, skummes og hældes på næsten samme måde som komælk. Det er også fantastisk til afprøvning af latte-kunst! Se vores opskrift med havremælk i vores afsnit med opskrifter.
Redskaber
Ingredienser
130 ml havremælk
25 ml (1 skud) espresso
Efter smag kakaopulver
Efter smag sukker
Trin for trin
Damp mælken. Med havremælk kan det være en god ide at tilføre luft til mælken i lidt længere tid, da den skal bruge lidt mere tid til at danne skum. Du kan bruge dampdysen eller mælkeskummertilbehøret.
Når du ser, at der har dannet sig mælkeskum, skal du sænke dampdysen ned i mælken og vippe kanden for at lave en hvirvelstrøm i mælken, indtil kanden næsten er for varm at holde. Resultatet er dampet mælk med en lille smule skum.
Tilbered et dobbelt espressoshot i din yndlingskop.
Hæld havremælkeskummet i dit espressoshot, og server.