Lavakager
En lille, men mægtig kage med fyldig, smeltet chokolade indeni.
Lavakager
En lille, men mægtig kage med fyldig, smeltet chokolade indeni.
Redskaber
Ingredienser
170 g smør
255 g mørk chokolade
3 æg
3 æggeblommer
75 g strøsukker
40 g hvidt mel
1/4 tsk. salt
Trin for trin
Smelt smør og chokolade over et vandbad, og stil det til side for at køle lidt af. Kom æggene, æggeblommerne og strøsukker i skålen på en køkkenmaskine med piskeriset monteret. Bland ved hastighed 4, indtil blandingen bliver tyk og skummende.
Tilsæt mel og salt, og bland i ved hastighed 2. Hæld langsomt den smeltede chokolade i.
Smør 4 bageforme, og drys dem med lidt mel. Fordel dejen i bageformene.
Bag i 12 minutter ved 215 °C. Lad dem hvile i 3 minutter, før de sættes på en tallerken.
Servér med is.