Limetærte
Lækker og skarp limetærte – én skive er helt sikkert ikke nok!
Limetærte
Lækker og skarp limetærte – én skive er helt sikkert ikke nok!
Redskaber
Ingredienser
190 g kiks, digistive
6 spsk smør, smeltet og aflølet
3 spsk strøsukker
400 ml sød kondenseret mælk
4 æggeblommer
330 ml frisk limesaft
Trin for trin
Bræk kiksene i store stykker, og kom dem i foodprocessoren.
Tilsæt sukkeret og det smeltede smør.
Bland sammen ved hastighed 1, indtil alle ingredienserne er blandet.
Spred blandingen ud i en bageform, og tryk den godt ned med bagsiden af en ske eller et glas.
Bages i 10 minutter ved 190 ºC i ovnen, indtil den er gyldenbrun. Lad den køle af i ovnen.
Bland forsigtigt kondenseret mælk, æggeblommer og limesaft i en skål.
Hæld blandingen i den afkølede tærtebund, og jævn overfladen med en spatel.
Bages i 15 minutter ved 160 ºC i ovnen, indtil kagecremen er fast. Lad den køle helt af, før du serverer.
Pynt tærten med lidt limeskal.