Skip the navigation

Mac and cheese

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
macandcheese_thumbnail.jpg

Denne hjemmelavede mac and cheese med en sprød top bliver helt sikkert den nye familiefavorit.

Duration
I alt1h50
Prep30min
Madlavning50min
Hvile30min

Redskaber

StandMixerStandMixer
PastaPressPastaPress

Ingredienser

Servering

170 g

mel

170 g

semulje

1,5 tsk.

salt

4

æg

30 g

smør

3 spsk.

mel

600 ml

mælk

150 g

cheddarost

1/2 tsk.

peber

150 g

stegte baconstykker

1/4 tsk.

muskatnød

60 g

panko

60 g

parmesanost

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 3 portioner.

  2. Kom mel, semulje og 1/3 af saltet i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren påsat. Bland ved hastighed 2, og tilsæt æggene. Bland, indtil dejen er samlet.

  3. Monter køkkenmaskinen med dejkrogen, og bland ved hastighed 2 i 5 minutter, indtil pastadejen er glat og elastisk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den til afkøling i køleskabet i 30 minutter.

  4. Lav boller af dejen på størrelse med valnødder. Sæt patapressetilbehøret med det store macaroni-jern på køkkenmaskinen. Drej til hastighed 6, og før dejen gennem pastapressetilbehøret. Lav pastaer, der er ca. 4 cm lange. Læg pastaen på en melet bakke, og drys med mel.

  5. Bring en stor gryde med saltet vand i kog, og kog pastaen i 5 minutter. Hæld vandet fra, og læg det på en bageplade

  6. Opvarm smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt gradvist mælken, og lad den tilberede, indtil saucen bliver tykkere, i ca. 10 minutter. Tilsæt cheddarost, og bland, indtil saucen er jævn. Tilsæt resten af saltet, peber og muskatnød.

  7. Tilsæt bacon til makaronien. Tilsæt saucen, og bland.

  8. Bland panko med den revne parmesanost, og pynt din mac and cheese med det. Bag i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Indstil ovnen til grill, og grill i yderligere 3-5 minutter, indtil retten er gyldenbrun. Server med det samme.