Skip the navigation

Macarons med saltkaramel

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Salted caramel macarons

At lave disse macarons med saltkaramel kræver en indsats, men slutresultatet vil gøre dig til en stolt hjemmebager.

Duration
I alt1h35
Madlavning35min
Hvile1h

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

90 g

mandelmel, sigtet

265 g

sigtet flormelis

100 g

æggehvider

2.5 tsk.

salt

75 g

strøsukker

en knivspids

blå madfarve

120 g

farin

250 g

smør

70 ml

fløde

1/2 tsk.

flagehavsalt

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver ca. 22 macarons.

  2. Hæld æggehviderne og en halv tsk. salt i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og pisk ved hastighed 6, indtil det skummer. Skru hastigheden op på 10, og tilsæt sukker gradvist. Pisk, indtil der dannes meget stive toppe. Tilsæt madfarven, og bland, indtil det er godt blandet.

  3. Tilsæt 70 g flormelis og 45 g mandelmel til de piskede æggehvider, og bland grundigt. Tilsæt 70 g flormelis og resten af mandelmelet. Bland og slå luften ud af æggehviderne ved forsigtigt at trykke dem mod siden af skålen med en dejskraber. Løft dejskraberen op for at kontrollere, om dejen er klar. Dejen skal ryge af dejskraberen i en jævn strøm.

  4. Hæld dejen i en sprøjtepose med mellemstor spids. Sprøjt identiske cirkler, der er ca. 4 cm brede. Bank bagepladen mod bordet flere gange, så store luftbobler kan slippe ud. Brug en tandstikker til at sprænge eventuelle resterende store luftbobler på overfladen. Sæt de sprøjtede macarons til side i mindst 45-60 minutter, indtil overfladen føles blød, når du berører den let.

  5. Bag macarons i ca. 18-22 minutter i en forvarmet ovn ved 140 °C , indtil de har udviklet en lille fod i bunden og er tørre på overfladen. Lad dem køle af på bagepladen udenfor ovnen.

  6. Smelt sukkeret i en gryde ved middelhøj varme under konstant omrøring. Når sukkeret er blevet til en ravfarvet væske, tilsættes 50 g smør, og der røres kraftigt, indtil der dannes en jævn blanding. Tilsæt fløde, og bland igen. Fjern fra varmen, og rør 2 tsk. salt i. Sæt den til side, indtil karamellen er kølet helt af.

  7. Tilsæt det resterende smør og flormelis i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren med fleksibel kant monteret. Bland ved hastighed 6, indtil der dannes en jævn og luftig smørcreme. Hæld langsomt 70 g af saltkaramellen i, og bland, indtil det er iblandet. Flyt smørcremen over i en sprøjtepose, der er forsynet med en lille, rund tyl. Sprøjt en cirkel af smørcreme på halvdelen af macaronskallerne, så der er lidt plads i midten. Fyld den lille åbning i midten med karamel, og top det med lidt flagesalt. Anbring en macaronskal oven på fyldet.

  8. Opbevar i køleskabet i mindst 12 timer før servering. På denne måde vil dine macarons opnå den perfekte bløde konsistens.