Mandelbiscotti
Disse italienskinspirerede småkager passer perfekt sammen med en kop eftermiddagskaffe, men kan også anvendes som en sød hjemmelavet gave.
Redskaber
Ingredienser
Servering
175 g
mandel, usmuttet
280 g
hvidt mel
150 g
strøsukker
3/4 tsk.
bagepulver
1/2 tsk.
salt
2
æg
60 g
honning
60 g
smeltet smør, stuetemperatur
Trin for trin
Fordel mandlerne på en bageplade, og rist dem i 10 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn. Lad dem køle helt af.
Bland alle ingredienserne undtagen mandlerne i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 2, indtil dejen samler sig. Tilsæt nødderne, og bland ved hastighed 1.
Dæk dejen med husholdningsfilm, og stil den køligt i 30 minutter.
Del dejen i 3 portioner, og rul hver portion til en jævn stamme. Læg dejen på en bageplade med bagepapir, og bag i 25 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn. Lad den bagte dej køle så meget af, at du kan håndtere den, før du fortsætter.
Skær hver nød i skiver, og anret derefter småkagerne med deres afskårne sider vendt op på en bageplade. Bag i yderligere 10 minutter. Lad dem hvile på en rist, og opbevar dem i op til 2 uger i en lufttæt beholder.