Skip the navigation

Marmorkage

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Marble Cake

Lækker og svampet kage bestående af en kombination af vanilje- og chokoladekage.

Duration
I alt1h
Prep10min
Madlavning50min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

315 g

smør ved sturetemperatur

450 g

strøsukker

5

æg

360 g

hvidt mel

2 tsk

bagepulver

1/2 spsk

salt

1/2

vaniljeekstrakt

80 ml

sødmælk

50 g

kakaopulver

6 spsk

vand

Trin for trin

  1. Hæld smør og 400 g strøsukker i køkkenmaskineskålen med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 6 i 3 minutter, indtil blandingen er luftig.

  2. Sæt hastigheden ned til 2, og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt mel, bagepulver, salt, vanilje og mælk. Bland ved hastighed 2, indtil det er godt blandet.

  3. Fordel dejen i to skåle.

  4. Hæld 50 g strøsukker, kakaopulver og vand i en mellemstor skål, og pisk blandingen sammen. Hæld det i den ene af skålene med deje og bland ved hastighed 1, til det er blandet sammen.

  5. Hæld noget af vaniljedejen i en klargjort form, og fordel den over bunden. Brug en anden ske til at hælde noget af chokoladedejen over laget af vaniljedej. Skub chokoladedejen lidt ned, så noget af vaniljedejen bliver synlig. Gentag disse trin, indtil kageformen er 3/4 fuld.

  6. Bages i 50 minutter ved 175 ºC i en forvarmet ovn.