Masatortillaer
Lækre glutenfri majstortillaer, der er nemme at lave og perfekte til din tacofest.
Masatortillaer
Lækre glutenfri majstortillaer, der er nemme at lave og perfekte til din tacofest.
Redskaber
Ingredienser
240 g masa-mel
350 ml varmt vand
2 spsk hvidløgsolie
1/2 tsk salt
480 g til pupusaer eller 250 g til sopes rå chorizo
60 g revet salat
40 g smuldret queso fresco
2 spsk avocado i tern
2 spsk tomater i tern
Trin for trin
Denne opskrift giver 28 tortillaer eller 14 pupusaer eller 14 sopes.
Tilbered dejen ved at tilsætte masa-mel, vand, hvidløgsolie og salt til skålen på Artisan-køkkenmaskinen. Fastgør skålen og fladpiskeren til køkkenmaskinen. Drej til hastighed 4, og bland i 4 minutter, eller indtil dejen er lind. Brug den samme dej til at lave tortillaer, pupusaer eller sopes.
Lav tortillaerne ved at pakke begge sider af tortillapresseren ind i husholdningsfilm. Form dejen til 28 kugler á 30 g. Placer en kugle i midten af presseren, og pres den sammen for at lave en tortilla. Læg den på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejen. Opvarm en slip let-stegepande ved mellemhøj varme. Steg tortillaerne i batches i 1½ minut på hver side, eller indtil de er let farvede.
Tilbered pupusaerne ved at stege chorizo i en slip let-stegepande ved medium-høj varme i 7 minutter. Hæld væsken fra. Form dejen til 28 kugler (30 g). Rul ud til en tykkelse på 0,6 cm. Læg 2 spsk. chorizo i midten af en dejskive, og læg en anden skive ovenpå. Klem kanterne sammen for at forsegle dem. Steg i flere portioner på en slip let-stegepande ved medium høj varme i 4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldenbrune.
Tilbered sopes ved at stege chorizo i en slip let-stegepande ved medium-høj varme i 7 minutter. Hæld væsken fra. Form dejen til 14 kugler á 55 g. Rul ud til en tykkelse på 0,6 cm. Steg i flere portioner på en slip let-stegepande ved medium høj varme i 4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldenbrune. Drys chorizo, salat, queso fresco, avocado og tomat på dine sopes.
Tip: Vær kreativ med toppings, tilbehør og fyld til disse retter. Lav nachos ved at skære tortillaer i kvarte og dybstege dem.