emeagif
Skip the navigation

Masatortillaer

KitchenAid-kok

Lækre glutenfri majstortillaer, der er nemme at lave og perfekte til din tacofest.

masatortillas_thumbnail.jpg

Masatortillaer

KitchenAid-kok

Lækre glutenfri majstortillaer, der er nemme at lave og perfekte til din tacofest.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
40min
I alt
1h
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

240 g masa-mel

350 ml varmt vand

2 spsk hvidløgsolie

1/2 tsk salt

480 g til pupusaer eller 250 g til sopes rå chorizo

60 g revet salat

40 g smuldret queso fresco

2 spsk avocado i tern

2 spsk tomater i tern

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 28 tortillaer eller 14 pupusaer eller 14 sopes.

  2. Tilbered dejen ved at tilsætte masa-mel, vand, hvidløgsolie og salt til skålen på Artisan-køkkenmaskinen. Fastgør skålen og fladpiskeren til køkkenmaskinen. Drej til hastighed 4, og bland i 4 minutter, eller indtil dejen er lind. Brug den samme dej til at lave tortillaer, pupusaer eller sopes.

  3. Lav tortillaerne ved at pakke begge sider af tortillapresseren ind i husholdningsfilm. Form dejen til 28 kugler á 30 g. Placer en kugle i midten af presseren, og pres den sammen for at lave en tortilla. Læg den på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejen. Opvarm en slip let-stegepande ved mellemhøj varme. Steg tortillaerne i batches i 1½ minut på hver side, eller indtil de er let farvede.

  4. Tilbered pupusaerne ved at stege chorizo i en slip let-stegepande ved medium-høj varme i 7 minutter. Hæld væsken fra. Form dejen til 28 kugler (30 g). Rul ud til en tykkelse på 0,6 cm. Læg 2 spsk. chorizo i midten af en dejskive, og læg en anden skive ovenpå. Klem kanterne sammen for at forsegle dem. Steg i flere portioner på en slip let-stegepande ved medium høj varme i 4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldenbrune.

  5. Tilbered sopes ved at stege chorizo i en slip let-stegepande ved medium-høj varme i 7 minutter. Hæld væsken fra. Form dejen til 14 kugler á 55 g. Rul ud til en tykkelse på 0,6 cm. Steg i flere portioner på en slip let-stegepande ved medium høj varme i 4 minutter på hver side, eller indtil de er gyldenbrune. Drys chorizo, salat, queso fresco, avocado og tomat på dine sopes.

  6. Tip: Vær kreativ med toppings, tilbehør og fyld til disse retter. Lav nachos ved at skære tortillaer i kvarte og dybstege dem.