Skip the navigation

Matcha-tiramisu-kopper

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Matcha tiramisu cup

Forkæl dig selv med en dejlig kombination af japansk tradition og italiensk flair med disse matcha-tiramisu-kopper.

Duration
I alt5h20
Prep30min
Indstilling4h40
Madlavning10min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

2 tsk.

matchapulver, sigtet

300 ml

vand

100 g

strøsukker

6

æggeblommer

500 g

mascarpone

400 ml

fløde

54

savoiardi

Trin for trin

  1. Opvarm vandet til 80 °C. Sigt matchapulveret i en lille skål for at fjerne eventuelle klumper. Tilsæt ca. 2 spsk. vand til matchablandingen, og pisk, indtil der dannes en jævn pasta uden klumper. Tilsæt gradvist det resterende vand, mens du pisker kontinuerligt, indtil matchapastaen er godt blandet med vandet. Stil til side og lad det køle helt af.

  2. Bland sukker og æggeblommer i en varmebestandig skål. Sæt skålen over en gryde med vand, der simrer, og sørg for, at skålens bund ikke rører vandet. Pisk æggeblommerne og sukkeret kraftigt, mens de er over varmen. Fortsæt med at piske, indtil blandingen bliver bleg, tyk og cremet, hvilket tager et par minutter.

  3. Tilsæt mascarponeosten til skålen på KitchenAid-køkkenmaskinen med piskeriset monteret. Tilsæt sabayon, og pisk ved hastighed 4, indtil det er helt blandet.

  4. Pisk fløden ved hastighed 10 i en separat KitchenAid-køkkenmaskineskål, indtil der dannes stive toppe. Fold fløden i mascarponeblandingen.

  5. Sæt 6 glas på køkkenbordet. Dyp hver savoiardi kortvarigt ned i den klargjorte matcha – sørg for, at de ikke trækker for meget. Det kan være nødvendigt at skære nogle savoiardi over, så de kan være i glassene. Læg et lag dyppede savoiardi i bunden af hvert glas med 3 savoiardi pr. lag.

  6. Hæld den tilberedte tiramisucreme i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt et lag af den tilberedte tiramisucreme over savoiardierne, så de dækker dem helt. Gentag processen ved at tilsætte endnu et lag dyppede savoiardi efterfulgt af et lag fløde, indtil du har tre lag af hver. Slut af med et lag fløde ovenpå.

  7. Sæt glassene i køleskabet, og lad dem stå i mindst 4 timer. Før servering skal du drysse et lag matchapulver over det øverste lag fløde.