Mini-upside-down-kager med citrus og rosmarin
Disse små, men sofistikerede upside-down-kager med citrus er ikke blot iøjnefaldende, men også fulde af frisk smag.
Mini-upside-down-kager med citrus og rosmarin
Disse små, men sofistikerede upside-down-kager med citrus er ikke blot iøjnefaldende, men også fulde af frisk smag.
Redskaber
Ingredienser
160 g hele mandler, rå
1,5 tsk. frisk rosmarin
120 g hvidt mel
1,5 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. fint havsalt
330 g sødmælksricotta, stuetemperatur
160 ml ekstra jomfruolivenolie
1 skal fra en lille Valencia-appelsin
300 g + 100 g + til drys på pander stødt melis
3 store æg, stuetemperatur
3 små blodappelsiner eller Valencia-appelsiner
120 ml vand
1 lille kvist rosmarin
Trin for trin
Forvarm ovnen til 180 °C. Sprøjt rigeligt med madlavningsspray i to muffinforme til 12 muffins. Drys et par knivspids sukker på bunden af hvert hulrum. Sæt til side.
Hæld mandler og rosmarin i blenderen. Luk låget, vælg indstillingen "Isknusning", og lad blenderen køre programmet igennem. Skrab blenderens sider med en gummispatel, og blend ved hastighed 5 i 10 sekunder. Skrab siderne igen, og blend ved hastighed 5 i de sidste 15-20 sekunder eller indtil mandler og rosmarin er fint malet.
Hæld mandelblandingen fra blenderen over i en lille blandeskål. Tilsæt hvidt mel, bagepulver, natron og salt. Pisk sammen, og sæt til side.
Kom ricotta, olivenolie, appelsinskal og 300 g sukker i blenderen. Pulsér 5 gange for at blande ingredienserne. Fjern låget, tilsæt et æg ad gangen, og pulsér en gang efter hvert æg.
Hæld halvdelen af melblandingen i blenderen, og pulsér 2 gange. Skrab blenderens sider, tilsæt derefter den resterende melblanding, og blend ved hastighed 3 i 15 sekunder.
Saml kagerne. Brug en skarp kniv til at skære enderne af citrusfrugterne. Skær citrusfrugterne i meget tynde skiver, der ikke er tykkere end 0,3 cm. Fjern eventuelle frø fra skiverne, og læg en lille skrive citrusfrugt i bunden af hvert muffin-hulrum med sukker på bunden.
Fyld langsomt hvert muffin-hulrum, så de er lidt over halvt fulde. Bag kagerne i 20-25 minutter, og drej formene, når halvdelen af bagetiden er gået. Kagerne er færdige, når du kan stikke en tandstikker i, uden at dejen hænger ved.
Lav rosmarinsirup, mens kagerne bages. Hæld sukker, vand og en kvist rosmarin i en lille kasserolle ved mellemhøj varme. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst, og bring det derefter i kog. Lad det koge i 2 minutter, og lad det derefter simre i 5 minutter. Tag blandingen af varmen, og lad det køle af i 10 minutter.
Når kagerne er færdige med at bage, skal de køle af i formen i 8-10 minutter. Kør forsigtigt en skarp kniv rundt om ydersiden af hver kage for at løsne siderne, anbring en bagerist oven på formen, og vend formen og risten om. Fjern formen for at frigøre kagerne.
Pensl rigeligt med sirup på toppen af kagerne. Kagerne smager bedst, når de serveres varme, men de smager stadig godt ved stuetemperatur.
Tip: Blodappelsiner tilføjer den mest dramatiske farve, men alle slags citrusfrugt kan bruges, herunder citroner, lime eller kumquatter.