Skip the navigation

Miso-brownies med røget saltkaramel

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Miso brownies with smoked salt caramel

Oplev den perfekte kombination af umami-rige miso-brownies med røget saltkarameltopping.

Duration
I alt40min
Prep20min
Madlavning20min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

240 g

mørk chokolade

260 g

smør

2 spsk.

misopasta

220 g

strøsukker

4

æg

100 g

mel

40 g

kakaopulver

200 g

farin

120 ml

fløde

Trin for trin

  1. Hak chokoladen, og læg den i en varmebestandig skål. Tilsæt 180 g smør og misopasta, og smelt det derefter helt over et vandbad.

  2. Hæld strøsukker og æg i en skål til en køkkenmaskine med en fladpisker med fleksibel kant monteret, og bland, indtil blandingen er let og skummende. Tilsæt langsomt chokoladeblandingen, mens du blander. Sigt kakao og mel, og tilsæt dem gradvist til dejen. Bland, indtil det lige akkurat er iblandet.

  3. Læg bagepapir i en 20 cm firkantet bageform. Hæld dejen i den. Bag i en forvarmet ovn i 20-25 minutter ved 175 °C. Lad brownierne køle helt af i formen.

  4. Mens brownierne køler af, tilberedes den røgede saltkaramel. Smelt sukker på en pande ved middelhøj varme, indtil det bliver til en gylden væske. Tag af varmen. Tilsæt smør til karamellen, og omrør, indtil det er helt iblandet. Hæld fløden i, og rør videre, indtil karamellen er jævn. Tilsæt røget havsalt til karamellen, og smag til. Bland godt, og stil til side til afkøling.

  5. Top brownierne med røget saltkaramel, og drys eventuelt en knivspids røget havsalt ovenpå for ekstra smag.