emeagif
Skip the navigation

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Hvile
3h
Madlavning
12min
I alt
32min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt
floral-shortbread-biscuits

Mørdejssmåkager på den blomstrede måde

KitchenAid-kok

Smøragtige citrussmåkager, dyppet i frisk glasur og toppet med muntre spiselige blomster.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Hvile
3h
Madlavning
12min
I alt
32min
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

125 g strøsukker

1 citron

1 lime

200 g smør, stuetemperatur, i tern

1/4 tsk. vaniljeekstrakt

1/4 tsk. salt

225 g hvidt mel

35 g majsstivelse

125 g sigtet flormelis

1 spsk. tørrede spiselige blomster

Trin for trin

  1. Bland sukkeret med citronskal og limeskal i en skål på en køkkenmaskine med mørdejspisker. Bland på hastighed 4, indtil blandingen bliver duftende, og skallen frigiver sine olier.

  2. Tilsæt smørret, og bland på hastighed 6, indtil det er let, glat og cremet. Hæld vaniljeekstrakt i, og tilsæt derefter salt, mel og majsstivelse. Bland ved hastighed 2, indtil dejen lige akkurat er blandet.

  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, der er let drysset med mel. Sæt til afkøling i køleskabet i mindst 30 minutter.

  4. Forvarm ovnen til 160 °C. Når dejen er fast, skal du bruge en kageudstikker til at forme kagerne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 12 minutter, indtil de er bleggyldne i kanterne. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

  5. Til glasur røres flormelis med 3 spsk. citronsaft. Konsistensen skal være tyk, men glat nok til at dyppe i.

  6. Dyp hver afkølet småkage i glasuren, og lad det overskydende dryppe af, mens småkagen stadig vender på hovedet, før du lægger den på din bakke. Mens glasuren stadig er våd, afsluttes der med et fint drys tørrede blomster.

 JUN25 - D2C PDP - 40% off second item

Smid 2 gaver i din kurv og få 40% rabat på en af dem