Redskaber
Mørdejssmåkager på den blomstrede måde
Smøragtige citrussmåkager, dyppet i frisk glasur og toppet med muntre spiselige blomster.
Redskaber
Ingredienser
125 g strøsukker
1 citron
1 lime
200 g smør, stuetemperatur, i tern
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
1/4 tsk. salt
225 g hvidt mel
35 g majsstivelse
125 g sigtet flormelis
1 spsk. tørrede spiselige blomster
Trin for trin
Bland sukkeret med citronskal og limeskal i en skål på en køkkenmaskine med mørdejspisker. Bland på hastighed 4, indtil blandingen bliver duftende, og skallen frigiver sine olier.
Tilsæt smørret, og bland på hastighed 6, indtil det er let, glat og cremet. Hæld vaniljeekstrakt i, og tilsæt derefter salt, mel og majsstivelse. Bland ved hastighed 2, indtil dejen lige akkurat er blandet.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, der er let drysset med mel. Sæt til afkøling i køleskabet i mindst 30 minutter.
Forvarm ovnen til 160 °C. Når dejen er fast, skal du bruge en kageudstikker til at forme kagerne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 12 minutter, indtil de er bleggyldne i kanterne. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.
Til glasur røres flormelis med 3 spsk. citronsaft. Konsistensen skal være tyk, men glat nok til at dyppe i.
Dyp hver afkølet småkage i glasuren, og lad det overskydende dryppe af, mens småkagen stadig vender på hovedet, før du lægger den på din bakke. Mens glasuren stadig er våd, afsluttes der med et fint drys tørrede blomster.