Mortadellasandwich med syltede grøntsager og specialsauce
Perfektion i en sandwich: sprødt brød, delikat mortadella, syrlige syltede grøntsager og specialsauce.
Redskaber
Ingredienser
Servering
6
miniagurker
3
rødløg
4
rødbeder, ristede, skrællede og afkølede
15 kviste
frisk dild
3 tsk.
salt
6 tsk.
sennepsfrø
6
hvidløgsfed, pillede og i skiver
450 ml
eddike
1,5 l
vand
100 g
mayonnaise
30 g
ketchup
10 g
dijonsennep
1/2 spsk.
ahornsirup
1/2 tsk.
røget paprika
1/8 tsk.
salt
1/8 tsk.
peber
6
ciabattabrød
25 g
vårsalat
18
mortadellaskiver
Trin for trin
Lav de syltede grøntsager: Skyl agurkerne. Skær agurker og rødbeder i skiver. Skræl rødløgene, skær dem i halve, og skær dem i tynde skiver. Læg grøntsagerne i separate sylteglas. Fordel groft salt, sennepsfrø, frisk dild og hvidløgsskiver mellem de tre krukker. Bland eddike og vand i en kande. Fordel mellem glassene. Sæt i køleskabet i mindst 24 timer.
Tilsæt mayonnaise, ketchup, sennep, ahornsirup, røget paprika, salt og peber til skålen på den ledningsfri minihakker. Vej 50 g syltede agurker, og dup dem tørre. Kom dem i skålen. Bland ved hastighed 1, indtil ingredienserne lige er blandet sammen, og de syltede agurker er hakket.
Saml sandwichene: Start med et lag specialsauce, tilsæt salat, syltede rødbeder og agurker, et par skiver mortadella, syltede rødløg, og slut af med endnu et lag specialsauce.