New York-brød
Spektakulært, hjemmelavet wienerbrød fyldt med kagecreme, der vil imponere dine gæster.
Ingredienser
120 g koldt vand
1 tsk. gær
10 g strøsukker
250 g mel
1/2 tsk. salt
180 g + 1 spsk. smør
1 spsk. sukkersirup
180 g kagecreme
60 g hasselnøddecreme
2 spsk. hakkede nødder
Trin for trin
Denne opskrift giver 6 stykker brød.
Hæld vand i skålen til køkkenmaskinen med en dejkrog monteret. Tilsæt gær, sukker, mel, salt og 1 spsk. smør. Indstil til hastighed 2, og ælt i 7 minutter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud, så du får et langt rektangel. Blødgør smørret ved at slå på det med en kagerulle. Sørg for, at smørret har samme bredde som rektanglet og er 1/3 af dets længde. Læg smørret midt i rektanglet, og fold dejen over det – dejkanterne skal mødes perfekt oven på smørret. Luk kanterne, og rul dejen ud til et langt rektangel på ca. 50 cm.
Fold dejen ind ved at tage 1/3 af dejen fra den ene side og 3/4 af dejen fra den anden side. Rul ud igen til et rektangel, og fold dejen igen. Gentag en gang til. Fold dejen, og skær den gennem siderne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 45 minutter.
Rul dejen ud i et rektangel på ca. 60 x 12 cm. Rul dejen fra den øverste kant til bunden. Skær stykkerne i 6 lige store stykker, så de er 0,5 cm længere end højden på den kagering, du bruger. Smør kageringene med smør. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Læg en bolle i hver kagering. Dæk toppen af kageringene med et stykke bagepapir. Lad dem hvile i 1,5 time ved stuetemperatur. Læg en anden bageplade oven på, og sørg for, at bagepladen har nok vægt – du kan bruge bagebønner eller en bagesten for at tilføje vægt.
Bages i ca. 35-45 minutter ved 210 °C i en forvarmet ovn. Bollerne bør fylde hele kageringen og være gyldenbrune. Hvis det ikke er tilfældet, skal du fortsætte med at bage i yderligere 5 minutter. Tag dem ud af ovnen, og fjern dem fra kageringene. Pensl dem med sirup, og sæt dem i ovnen i 2-3 minutter, indtil de er karamelliserede.
Lad bollerne køle helt af. Fyld dem med konditorcreme, og pynt med hasselnøddecreme og hakkede nødder.