emeagif
Skip the navigation

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Hvile
2h45
Madlavning
45min
I alt
4h
Servering
6
Sværhedsgrad
Svært
newyorkrolls thumbnail

New York-brød

KitchenAid-kok

Spektakulært, hjemmelavet wienerbrød fyldt med kagecreme, der vil imponere dine gæster.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Hvile
2h45
Madlavning
45min
I alt
4h
Servering
6
Sværhedsgrad
Svært

Ingredienser

120 g koldt vand

1 tsk. gær

10 g strøsukker

250 g mel

1/2 tsk. salt

180 g + 1 spsk. smør

1 spsk. sukkersirup

180 g kagecreme

60 g hasselnøddecreme

2 spsk. hakkede nødder

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 6 stykker brød.

  2. Hæld vand i skålen til køkkenmaskinen med en dejkrog monteret. Tilsæt gær, sukker, mel, salt og 1 spsk. smør. Indstil til hastighed 2, og ælt i 7 minutter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.

  3. Rul dejen ud, så du får et langt rektangel. Blødgør smørret ved at slå på det med en kagerulle. Sørg for, at smørret har samme bredde som rektanglet og er 1/3 af dets længde. Læg smørret midt i rektanglet, og fold dejen over det – dejkanterne skal mødes perfekt oven på smørret. Luk kanterne, og rul dejen ud til et langt rektangel på ca. 50 cm.

  4. Fold dejen ind ved at tage 1/3 af dejen fra den ene side og 3/4 af dejen fra den anden side. Rul ud igen til et rektangel, og fold dejen igen. Gentag en gang til. Fold dejen, og skær den gennem siderne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 45 minutter.

  5. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 60 x 12 cm. Rul dejen fra den øverste kant til bunden. Skær stykkerne i 6 lige store stykker, så de er 0,5 cm længere end højden på den kagering, du bruger. Smør kageringene med smør. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Læg en bolle i hver kagering. Dæk toppen af kageringene med et stykke bagepapir. Lad dem hvile i 1,5 time ved stuetemperatur. Læg en anden bageplade oven på, og sørg for, at bagepladen har nok vægt – du kan bruge bagebønner eller en bagesten for at tilføje vægt.

  6. Bages i ca. 35-45 minutter ved 210 °C i en forvarmet ovn. Bollerne bør fylde hele kageringen og være gyldenbrune. Hvis det ikke er tilfældet, skal du fortsætte med at bage i yderligere 5 minutter. Tag dem ud af ovnen, og fjern dem fra kageringene. Pensl dem med sirup, og sæt dem i ovnen i 2-3 minutter, indtil de er karamelliserede.

  7. Lad bollerne køle helt af. Fyld dem med konditorcreme, og pynt med hasselnøddecreme og hakkede nødder.

Elsker du kager? Udforsk gode opskrifter

GENNEMSE ALLE OPSKRIFTER

Bedste værktøj til bagværk