Redskaber
Pain aux graines
Dette solide brød, der er fyldt med frø, er spækket med smag, men utroligt nemt at tilberede.
Redskaber
Ingredienser
12 g gær
360 ml varmt vand 35 °C
350 g hvedemel
180 g fuldkornsmel
1,5 tsk. salt
50 g solsikkefrø
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
50 g birkes
Trin for trin
Kom varmt vand og gær i en skål, og lad det stå i 10 minutter.
Tilsæt mel og salt i skålen på køkkenmaskinen med en dejkrog monteret. Sæt 1 spsk. blandede frø til side til at drysse brødet, og tilsæt resten til skålen.
Start med at blande ved hastighed 2, og tilsæt gærvandet. Ælt brødet ved hastighed 2 i 10 minutter. Læg bagepapir i en brødform. Hæld dejen i brødformen. Pensl toppen med lidt vand, og drys frøene over dejen. Dæk brødformen med et viskestykke, og lad brødet hæve et lunt sted i ca. 90 minutter.
Forvarm ovnen til 180 °C. Sæt en skål vand på den nederste rist for at hjælpe skorpen med at udvikle sig. Sæt brødformen i ovnen, og bag i ca. 40-45 minutter. Lad det køle af, før du skærer det i skiver og serverer.