Pasta til valentinsdag
Gør valentinsdag ekstra romantisk med hjemmelavet, hjerteformet ravioli, som er fremstillet af pink pastadej med rødbede og fyldt med en enkel ricottablanding med citron. Det er en festlig og velsmagende måde at dele et særligt måltid på.
Pasta til valentinsdag
Gør valentinsdag ekstra romantisk med hjemmelavet, hjerteformet ravioli, som er fremstillet af pink pastadej med rødbede og fyldt med en enkel ricottablanding med citron. Det er en festlig og velsmagende måde at dele et særligt måltid på.
Redskaber
Ingredienser
280 g mel, tipo 00
2 æg
50 ml rødbedesaft
1/2 tsk. salt
200 g ricotta
25 g Parmesanost, revet
1/2 tsk. sort peber
1/4 tsk. salt
1/2 citron
for garnish salvie
Trin for trin
Tilsæt mel, æg, rødbedesaft og 1/4 tsk. salt i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 1, indtil dejen begynder at samle sig. Monter dejkrogen, og ælt dejen i 4 minutter ved hastighed 2. Tilsæt lidt mere mel eller saft, hvis dejen er for klistret eller tør. Pak den ind i film, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Sæt pastapladevalse-tilbehøret på køkkenmaskinen, og drej køkkenmaskinen til hastighed 2. Før den udjævnede dej ned i valsen for at ælte den. Fold dejen i halve, og rul igen. Gentag, indtil dejen er glat og smidig, og dækker valsens bredde. Strø lidt mel over pastaen, mens den rulles. Juster tykkelsen, og gentag dette trin, indtil du har nået valseindstilling 5.
Bland ricotta, parmesanost, resten af saltet, peber og skal fra en halv citron, indtil blandingen er jævn. Hæld blandingen i en sprøjtepose med mellemstor sprøjtespids. Brug en kageudstikker til at lave hjerteforme af den udrullede pastadej. Læg en klat ricottafyld på halvdelen af hjerterne, og brug en bagepensel til at fugte pastaens kant en smule. Læg et andet hjerteformet stykke pasta ovenpå, og brug fingrene til at lukke og forsegle raviolien.
Kog raviolierne i meget saltet vand, indtil de begynder at flyde ovenpå. Dette tager ca. 3 minutter. Server med olivenolie og lidt ekstra parmesanost, og pynt med enkelte salvieblade.