Skip the navigation

Pasteis de nata

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
pasteisdenata_thumbnail.jpg

Denne kagespecialitet fra Portugal har en sprød butterdejsskorpe og sødt cremefyld.

Duration
I alt45min
Prep30min
Madlavning15min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

240 ml

vand

340 g

strøsukker

1 tsk

stødt kanel

60 g

hvidt mel

500 ml

mælk

8

æggeblommer

300 g

butterdej

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 12 pasteis de nata.

  2. Tilsæt vand, strøsukker, kanel og skræl fra 1 citron til en lille kasserolle. Lad det simre i 15 minutter. Si og sæt skålen til side.

  3. Tilsæt mel og 100 ml mælk til en lille kasserolle, og pisk konstant ved medium varme. Vent, indtil blandingen er fortykket, før du tilsætter mere mælk. Gentag dette, indtil al mælken er indarbejdet.

  4. Hæld den fortykkede mælkeblanding i skålen på en køkkenmaskine med piskeris monteret. Bland ved hastighed 1, og hæld langsomt kanelsirup og æggeblommer i.

  5. Rul butterdejen ud i et rektangel, og rul den op i en pølse. Skær i 12 skiver.

  6. Brug fingrene til at trykke dejen ned i en muffinform. Fyld hver dej 3/4 med creme.

  7. Bag dine pasteis i 15 minutter ved 250 °C, indtil skorpen er gyldenbrun og fyldet sidder fast på siderne, men midten stadig er lidt elastisk.