Pâte brisée
Pâte brisée
Redskaber
Ingredienser
225 g hvedemel
En knivspids salt
1 spsk. strøsukker
120 g usaltet smør, skåret i tern og afkølet
2-4 spsk. iskoldt vand
Trin for trin
Tilsæt mel, salt og sukker i foodprocessorens skål monteret med kniven, og tryk en eller to gange for at kombinere.
Tilføj det kolde smør, og tryk en eller to gange, indtil smørret begynder at nedbryde. Du skal gerne se smør i mindre stykker, da det giver en luftig, let tekstur som pâte brisée.
Stænk 2 spsk. vand, og tryk indtil blandingen begynder at klumpe sammen (det kan være nødvendigt at tilføje op til 4 spsk.). Stop tilberedningen, når dejen begynder at klumpe sammen, indtil den samles i en kugle, da dette vil skabe en tung dej.
Hæld dejen ud på bordet, og lav forsigtigt en flad, rund form med hænderne, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst en time inden brug.
Dejen kan bruges til en masse forskellige opskrifter, inklusive kager og tærter, når man følger opskriften.