Pekantærte
Nøddeagtig, sød og vidunderlig fyldig – denne pekantærte er bare åh så enkel.
Pekantærte
Nøddeagtig, sød og vidunderlig fyldig – denne pekantærte er bare åh så enkel.
Redskaber
Ingredienser
100 g blødt smør
70 g flormelis
2 tsk salt
3+1 æg
175+5 g hvidt mel
10 g mandelmel
70 g smør, smeltet og afkølet
100 g brun farin
80 ml ahornsirup
2 tsk vaniljeekstrakt
250 g pekannødder
Trin for trin
Kom det blødgjorte smør i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren med fleksibel kant monteret, og bland ved hastighed 4 i 3 minutter.
Tilsæt flormelis og en tsk. salt, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter. Tilsæt 35 g æg, mens mikseren stadig kører. Indstil hastigheden til 2, og tilsæt mel og mandelmel.
Form dejen til en kugle, og pak den ind i husholdningsfilm. Sæt den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud på en melet overflade, og læg den i en smurt tærteform. Blindbag dejen i 20 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.
Tilsæt smeltet smør, brun farin og 1 tsk. mel i skålen til køkkenmaskinen med trådpiskeriset monteret. Bland ingredienserne ved hastighed 4 i 1 minut. Tilsæt ahornsirup, vaniljeekstrakt, salt og æg. Bland ved hastighed 4 i 30 sekunder.
Fordel pekannødderne jævnt inde i dejlåget. Hæld fyldet over, og bag i 30 minutter i en forvarmet ovn på 180 °C.
Drys lidt salt over tærten før servering.