Pirogger med kirsebær
Lækker og varm sommersnack serveret med fløde og sukker!
Pirogger med kirsebær
Lækker og varm sommersnack serveret med fløde og sukker!
Redskaber
Ingredienser
125 ml varmt vand
25 g smør
310 g mel
1/2 tsk salt
1 piskede æg
150 g kirsebær
120 ml fløde til servering
30 g sukker til servering
Trin for trin
Bland varmt vand med smør. Sæt til side.
Kom mel i en kande på foodprocessoren på 2,1 l med dejkrogen på. Tilsæt salt. Begynd med hastighed 2, og tilsæt gradvist vand- og smørblandingen. Tilsæt det piskede æg, og ælt i 2-3 minutter.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
Vend den afkølede dej ud på en melet overflade. Skær cirkler af dejen med en kageudstikker eller et glas. Fjern kirsebærstenene og læg 2-3 kirsebær i midten af hver cirkel, og fold siderne, så de danner en halvmåne. Fastgør fyldet ved at klemme kanterne sammen. Gentag for at bruge den resterende dej.
Bring en gryde vand i kog. Placer piroggerne i vandet. Når de flyder op til toppen, skal de tilberedes i ca. 2-3 minutter mere. Fjern dine dumplings med en hulske.
Server med fløde og sukker.