Skip the navigation

Pisket briedip med karamelliserede løg

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
Whippedbrie thumbnail

Brug din køkkenmaskine til at trylle din brie om til en lækker dip. Pynt med søde og salte karamelliserede løg, så du får den perfekte appetitvækker til sæsonen.

Duration
I alt45min
Prep10min
Madlavning35min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

6

perleløg

30 g

smør

1 spsk.

brun farin

1/2 tsk.

sort peber

1/2 tsk.

salt

20 ml

balsamicoeddike

20 ml

vand

2 kviste

timian

500 g

brie (uden skorpe)

1,5 spsk.

honning

Trin for trin

  1. Skræl og halver perleløgene. Smelt smørret over mellemhøj varme, og læg løgene i gryden, med den snittede side vendt ned. Steg i 10 minutter, og rør rundt med et par minutters mellemrum.

  2. Drys sukkeret over løgene, og tilbered i 3 minutter. Tilsæt sort peber, salt, balsamicoeddike og vand. Skru ned for varmen, og steg i 20 minutter. Tilsæt timian, når løgene er karamelliserede.

  3. Fjern skorpen fra osten for at lave dippen. Sørg for, at osten er kold, så det er lettere. Når du har fjernet skorpen, skal du lade brien stå ude, indtil den opnår stuetemperatur.

  4. Tilsæt ost og honning i køkkenmaskinens skål med det flade piskeris monteret. Øg langsomt til hastighed 8, og pisk, indtil brien bliver jævn, smørbar, og lysere i farven.

  5. Hæld den piskede brie i en serveringsskål, og pynt med de varme karamelliserede løg. Server med brød eller crudités.