Skip the navigation

Pistaciepesto

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
PISTACHIO PESTO

En smaragdgrøn, nøddeagtig sauce, der primært er lavet af pistacienødder og persille, præget af livlige citrustoner og fyldig parmesanost.

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

150 g

rå pistacienødder uden skal

35 g

persilleblade

2

hvidløgsfed

1 tsk.

fint havsalt

1 tsk.

friskkværnet peber

180 ml

ekstra jomfruolivenolie

3 spsk.

friskpresset citronsaft

60 g

parmesanost, fintrevet

Trin for trin

  1. Hæld pistacienødderne i blenderen, og blend i ca. 10 sekunder, indtil konsistensen minder om groft sand.

  2. Tilsæt persilleblade og møre stilke, hvidløgsfed, salt, peber, citronsaft, parmesanost og olivenolie. Blend ved hastighed 2, indtil pestoen er emulgeret, ca. 20 sekunder. Hæld blandingen i en serveringsskål, så den kan bruges med det samme, eller i en beholder med et tætsluttende låg for at opbevare den, indtil den er klar til at blive serveret.

  3. Tip: Tag pestoen ud af køleskabet 30 minutter før servering. Pestoen kan opbevares på køl i op til en uge eller fryses ned i op til 1 måned.