Skip the navigation

Pizza bianca

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Pizza bianca

Den bedste hvide pizza, du nogensinde kommer til at lave.

Duration
I alt1h35
Prep1h15
Madlavning20min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

450 g

meltype 00

50 g

semuljemel (semolina)

3 spsk

olivenolie

6 g

gær

1 tsk

sukker

3/4 tsk

salt

300 ml

lunkent vand

240 g

ricotta

200 g

revet mozzarella

50 g

revet parmesanost

75 g

parmaskinke

25 g

rucola

Trin for trin

  1. Kom gær i en skål til køkkenmaskinen. Hæld lunkent vand over det. Bland med en gaffel, indtil gæren er opløst og skummende.

  2. Kom mel, semulje, sukker, salt og olivenolie i skålen.

  3. Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen.

  4. Bland i 1 minut ved hastighed 2, indtil der dannes klæbrig dej.

  5. Ælt ved hastighed 2 i yderligere 8 minutter. Dejen skal være glat og svampet.

  6. Kom dejen over på en melet overflade. Del dejen i 2 lige store dele.

  7. Form hvert stykke til en kugle ved forsigtigt at skubbe midten op og klemme bunden af.

  8. Læg den på en melet overflade, og dup med lidt olivenolie.

  9. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i 45 minutter.

  10. Saml dejen op, og læg den forsigtigt hen over knoerne på begge hænder. Drej dejen, så tyngdekraften strækker den til en cirkel. Stræk dejen længere ud på bordpladen, og tryk kanterne ud med fingerspidserne, så der er en kant på 1 cm. 

  11. Kom ricotta, parmesanost og halvdelen af den revne mozzarella i en lille skål til køkkenmaskinen.

  12. Fastgør fladpiskeren. Bland ved hastighed 1 i 30 sekunder.

  13. Spred osteblandingen ud til kanten af pizzaen.

  14. Tilføj parmaskinke. Afslut med den resterende revne mozzarella.

  15. Pensl kanten af pizzaen med lidt olivenolie. Bages ved 200 °C i 15-20 minutter.

  16. Pynt med rucola, og servér med det samme.