Redskaber
Ingredienser
200 g hvidt mel
100 g usaltet smør, skåret i tern
1/2 + 1/2 tsk salt
40 g varmt vand
160 g bacontern
1 løg
1 tbsp olivenolie
130 g gruyère-ost, revet
250 g creme
2 æg
1/4 tsk peber
Trin for trin
Sæt foodprocessortilbehøret med snittejernet til tern monteret på køkkenmaskinen.
Hæld olivenolien på en stegepande, og steg løget ved medium varme, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt bacontern, og steg dem let. Sæt til side.
Hæld mel, salt og smør i køkkenmaskineskålen med fladpiskeren monteret. Bland ved hastighed 2 i 2 minutter.
Når blandingen har en sandlignende struktur, skal du udskifte fladpiskeren med dejkrogen. Tilsæt gradvist vandet, mens du ælter ved hastighed 2.
Når der er dannet en dej, skal du bruge hænderne til at forme den til en kugle, pakke den ind i husholdningsfilm og sætte den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på en melet overflade. Kom dejen i en lav bageform. Skær den overskydende dej af kanterne. Bages i 10 minutter ved 210 °C i en forvarmet ovn.
Fjern bønnerne og bagepapiret, og lad den køle af i 10 minutter.
Bland fløde, æg, salt og peber i en køkkenmaskine med trådpiskeriset monteret ved hastighed 4, indtil det er godt blandet sammen. Tilsæt 2/3 af Gruyère-osten, og bland ved hastighed 1.
Hæld flødeblandingen i tærtebunden. Tilsæt løg og bacon, og kom resten af Gruyère-osten ovenpå.
Bages i 25-30 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn, indtil den er gyldenbrun og lige akkurat fast.