Quiche med rucola, soltørrede tomater og prosciutto
En velsmagende tærte fyldt med rucola, soltørrede tomater og prosciutto.
Redskaber
Ingredienser
200 g
hvidt mel
1/2 tsk
salt
100 g
usaltet smør i tern
40 ml
varmt vand
6
æg
60 ml
mælk
50 ml
tyk fløde
80 g
prosciutto
20 g
rucola
16
soltørrede tomater
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peber
Trin for trin
Hæld mel, salt og smør i køkkenmaskineskålen med fladpiskeren monteret. Blend ved hastighed 2 i 2 minutter.
Når blandingen har en sandlignende struktur, skal du udskifte fladpiskeren med dejkrogen. Tilsæt gradvist vandet, mens du ælter ved hastighed 2.
Når dejen er nogenlunde ensartet, skal du bruge hænderne til at forme den til en kugle, pakke den ind i plastfilm og sætte den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud på en meldrysset overflade, og drej den konstant for at undgå, at den hænger fast på overfladen.
Fyld en 20 cm tærteform med dejen, og fjern overskydende dej med en saks. Bages i 10 minutter ved 210 °C i en forvarmet ovn.
Hæld æg, mælk og fløde i køkkenmaskinens skål med trådpiskeriset monteret. Bland sammen ved hastighed 2, indtil alle ingredienserne er blandet.
Fordel prosciutto, rucola og soltørrede tomater i dejen. Hæld æggeblandingen over. Krydr med salt og peber.
Bag quichen i 30-35 minutter ved 180 °C.