Ristet brød med tomat og ricottacreme
Let, luftig ricottacreme på gyldent ristet brød, toppet med saftige heirloom-tomater, frisk basilikum og et strejf citronskal. Enkel sommerperfektion.
Ristet brød med tomat og ricottacreme
Let, luftig ricottacreme på gyldent ristet brød, toppet med saftige heirloom-tomater, frisk basilikum og et strejf citronskal. Enkel sommerperfektion.
Redskaber
Ingredienser
2 snit brød
250 g ricotta
1,5 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
2 heirloom-tomater
1 citron
Trin for trin
Læg brødet i brødristeren. Vælg den ønskede ristetid, og tryk grebet ned for at starte ristningen. Når brødet er gyldent og sprødt, skal du lade brødskiverne køle af på et rist.
Bland ricotta, olivenolie, salt og peber i en minihakker eller foodprocessor. Pisk blandingen i 2 minutter, indtil den er jævn, let og luftig. Fordel eller spred rigeligt af blandingen på det ristede brød.
Skær tomaterne i skiver, og læg dem forsigtigt oven på ricottaen. Afslut med friskrevet citronskal, basilikumblade og et stænk ekstra olivenolie.