Skip the navigation

Rød fløjlskage

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid-kok
Import-Recipe - Red velvet cake

Flot, rød fløjlskage med nem cream cheese-glasur.

Duration
I alt55min
Prep20min
Madlavning35min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

180 g

mel

25 g

kakaopulver

1/4 tsk

salt

36 ml

kærnemælk

3 tsp

rød frugtfarve (gel)

185+75 g + til glasur

usaltet smør

200 g

lyst rørsukker

3

æg

1 tsk

æbleeddike

1/2 tsp

natron

120 g

cream cheese

450 g

flormelis

Trin for trin

  1. Kom smør og sukker i køkkenmaskineskålen. Drej hastigheden til 6, og pisk, indtil blandingen er let og luftig.

  2. Tilsæt æggene, og fortsæt med at piske ved hastighed 6.

  3. Tilsæt frugtfarven til kærnemælken, og bland. Hæld det i skålen.

  4. Bland mel, natron, salt og kakaopulver i en anden skål.

  5. Hæld halvdelen af de tørre ingredienser og æblecidereddike i skålen med våde ingredienser, og bland ved hastighed 2 i 30 sekunder. Tilsæt resten af de tørre ingredienser, og fortsæt med at blande i endnu et minut ved hastighed 2.

  6. Hæld kagedejen ned i en 24 cm kageform, og bag den i 35 minutter ved 170 °C.

  7. Kom smør og cream cheese i køkkenmaskinens skål for at lave glasuren. Sæt fladpiskeren på, og bland i et minut ved hastighed 8. Sæt sigtetilbehøret på, skift hastigheden til 4, og hæld flormelissen i skålen.

  8. Skær kagen på langs i midten.

  9. Læg 1 kagelag på kagestativet eller serveringsfadet. Dæk det jævnt med glasur. Læg det andet lag kage ovenpå, og fordel resten af glasuren over hele toppen.