Rød frugt-crumble med vaniljeis
Fyldige bær toppet med smørfyldt smuldredej og serveret med hjemmelavet vaniljeis.
Rød frugt-crumble med vaniljeis
Fyldige bær toppet med smørfyldt smuldredej og serveret med hjemmelavet vaniljeis.
Redskaber
Ingredienser
140 g hvidt mel
100 g lyst rørsukker
1 tsk bagepulver
115 g kold smør i tern
g 500 bær (hindbær, brombær, blåbær, ribs)
ml 500 piskefløde
500 ml kaffefløde
200 g strøsukker
1,5 tsk vaniljeekstrakt
1 vaniljestang
Trin for trin
Kom hvidt mel, bagepulver og 100 g brun farin i køkkenmaskineskålen.
Fastgør fladpiskeren, og bland ved hastighed 1 i 30 sekunder.
Tilsæt koldt smør, og bland i yderligere 90 sekunder ved hastighed 2.
Læg bærrene i en bageform. Drys med 1 spsk. brun farin.
Smuldr dejen over bærrene. Bages ved 180 °C i en forvarmet ovn i 25 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.
Vaniljeis: Hæld kaffefløden i køkkenmaskinens skål.
Tilsæt piskefløde og vaniljeekstrakt.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kom ned i skålen. Bland ved hastighed 1 i 30 sekunder.
Sæt ismaskinen på køkkenmaskinen (ismaskinens skål skal stå i fryseren natten over, før den bruges). Indstil hastigheden til 1.
Hæld isblandingen i isskålen, og lad køkkenmaskinen køre i ca. 20 minutter, indtil isen har konsistens som softice.
Serveres med det samme eller opbevares i fryseren.
Server crumblekagen med en skefuld vaniljeis.