Skip the navigation

Rosmarin- og hvidløgsbrød

KitchenAid-kok

Nyd dette sprøde, smagfulde brød med toppings eller blot dyppet i olivenolie.

rosemarygarlicbread_thumbnail.jpg

Rosmarin- og hvidløgsbrød

KitchenAid-kok

Nyd dette sprøde, smagfulde brød med toppings eller blot dyppet i olivenolie.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Hvile
1h30
Madlavning
40min
I alt
2h30
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

1 helt hvidløg

1 tsk olivenolie

235 ml lunkent vand

30 g smør

300 g brødmel

8 g tørgær

2 spsk sukker

1 tsk salt

4 kviste frisk rosmarin

Trin for trin

  1. Skær toppen af hvidløgshovedet. Læg det på alufolie, og stænk med olivenolie. Bages i 30 minutter ved 205°C i en forvarmet ovn. Lad hvidløget køle af i 10 minutter, og fjern derefter det ristede hvidløg fra hovederne.

  2. Kom smørret i vandet, og lad det smelte. Varm brødskålen op ved at fylde den med varmt vand, hæld derefter vandet ud, og dup den tør. Kom brødmel, sukker, gær og salt i brødskålen med dejkrogen monteret. Bland ved hastighed 1. Tilsæt langsomt varmt vand med smør, og ælt i 2 minutter. Hak rosmarinkvistene og kom dem i skålen. Tilsæt ristet hvidløg, og ælt i yderligere 5 minutter. Tag dejen ud, drys den med mel, sæt den tilbage i skålen, og dæk den med låget. Lad dejen hæve i 60 minutter.

  3. Tag låget af skålen, fjern forsigtigt dejen og placer den på en overflade med et tyndt lag mel. Form en kugle ved at løfte den ene ende af dejen, strække den og derefter folde den ind mod midten af dejen. Fortsæt, indtil der dannes et rundt brød. Placer forsigtigt hænderne på hver side af dejkuglen, og krum forsigtigt højre håndflade rundt om den højre side, mens du bruger venstre hånd til at rotere dejkuglen på overfladen. Dette udjævner dejen og gør den rund. Tip: Du kan lade det formede brød hvile i 10 minutter og forme det igen som beskrevet ovenfor, så du får et flot, højt brød.

  4. Dæk brødskålens låg med bagepapir. Læg dejen på låget, og dæk den til med brødskålen. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.

  5. Forvarm ovnen til 230 °C, mens dejen efterhæver. Sæt brødskålen i ovnen. Tag brødskålen af låget, og rids brødet. Luk og placer i ovnen. Bag i 30 minutter, og fjern derefter forsigtigt brødskålen – brug grydelapper – og fortsæt bagningen i yderligere 10 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun. Placer på kølerist og lad det køle lidt af, før du skærer det.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Vinterudsalg