Skip the navigation

Semifreddo med pistacie og lavendel

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
SEMIFREDDO

Semifreddo eller "halvfrossen" er en klassisk italiensk dessert. Cremet og blomstret, fyldt med ristede pistacienødder – så enkel at lave og smager fantastisk!

Duration
I alt8h20
Prep10min
Indstilling8h
Madlavning10min

Redskaber

HandBlenderHandBlender

Ingredienser

Servering

90 g

ristede pistacienødder, opdelt

140 g

stødt melis

2 tsk.

lavendelblomster, opdelt

1/4 tsk.

fint havsalt

710 ml

fløde

225 g

mascarponeost

Trin for trin

  1. For en brødform med film, så der hænger 7,5 cm film ud over siderne.

  2. Tilsæt pistacienødder i minihakkerens glas. Sæt stavblenderen med ledning i blenderglasset, og pulsér, indtil pistacienødderne er grofthakkede. Fordel 3 spsk. hakkede pistacienødder og 1 tsk. lavendelblomster på bunden af den klargjorte gryde. Hæld de resterende pistacienødder i en lille skål, og sæt dem til side.

  3. Tilsæt sukker, 1 tsk. lavendelblomster og salt i blenderglasset. Pulsér med blenderen, indtil blomsterne er fintmalede.

  4. Tilsæt lavendelsukker, fløde og mascarponeost i en stor skål. Fjern armen på stavblenderen fra basen, og fastgør grydebeskytteren. Sæt derefter armen på basen igen, og sæt den ned i blandingen. Blend, indtil der dannes bløde toppe. Brug en paletkniv til at folde de resterende pistacienødder ind i blandingen.

  5. Hæld langsomt semifreddoen i gryden, og bank let på den for at fjerne eventuelle luftlommer og for at gøre blandingen mere jævn. Dæk med film, og sæt den i fryseren, indtil den er frosset, 6-8 timer eller natten over.

  6. Inden servering skal du tage gryden ud af fryseren og hælde semifreddoen ud på et skærebræt. Fjern filmen, og lad den stå i 5 minutter, så den bliver blød. Skær med en lang kniv, der er dyppet i varmt vand.

  7. Tip: Denne semifreddo er lækker alene, men kan også serveres med ferskenkompot.