Shave ice med kiwi og brombær
En himmelsk ret, der er lige så lækker som den er farverig. En fryd for dine øjne og smagsløg.
Shave ice med kiwi og brombær
En himmelsk ret, der er lige så lækker som den er farverig. En fryd for dine øjne og smagsløg.
Redskaber
Ingredienser
4 isblokke med almindeligt vand og friske bær
440 g brombær
180 ml vand
130 g sukker
30 ml saft fra en citron
1 knivspids salt
50 g 2 skrællede kiwier skåret i kvarte stykker
Trin for trin
1 dag før: Fyld dine forme med 40 g bær (ca. 10-12 bær). Fyld derefter op til linjen med vand, og sæt i fryseren i 12 til 24 timer.
1 dag før: Bland 400 g bær, 180 ml vand, 130 g sukker, citronsaft og en knivspids salt i en gryde. Bring blandingen i kog, skru varmen ned på medium-lav, og lad den simre i 15 minutter. Purér i en overdækket blender, og pas på, at den varme væske ikke sprøjter op. Filtrer i si, og lad det køle helt af.
Dagen derpå: Skræl kiwifrugten og skær den i skiver. Put skiverne i en skål til pynt.
Denne opskrift kræver temperering. Sørg for, at det grove knivblad er sat i. Put din shave ice med frosne bær i en kop eller en skål. Hæld sirup på toppen, indtil isen er dækket. Pynt isen med kiwifrugten.
Brombærrene kan skiftes ud med hindbær, jordbær eller blåbær, eller alle førnævnte for at få en smag af blandede bær.
Du kan bruge denne sirup til shave ice med almindeligt vand, der er revet med et fint knivblad, men husk at fortynde siruppen med lidt koldt vand.
Normalt flyder denne sirup til shave ice oven på isen uden at blive blandet sammen, men det er okay, fordi isen smager allerede af bær.