Skip the navigation

Sprøde kiks

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
FLAKY BISCUITS

Oplev den himmelske duft af sprøde, friskbagte kiks med denne lette opskrift, der lover gyldenbrun perfektion i hver bid.

Duration
I alt35min
Prep15min
Madlavning20min

Redskaber

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

350 ml

mælk

2 spsk.

lagereddike

480 g

mel

2 spsk.

bagepulver

1 tsk.

natron

1 tsk.

salt

230 g

smør, koldt og i tern

2 spsk.

smeltet smør

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.

  2. Hæld eddike i et glasmålebæger, og tilsæt mælk til 350 ml-linjen.

  3. Kom mel, bagepulver, natron og salt i køkkenmaskinen med dejmixeren monteret. Tænd køkkenmaskinen, og rør i 10 sekunder, tilsæt derefter smørternene, mens køkkenmaskinen stadig rører rundt. Fortsæt med at røre i blandingen i et minut, og øg derefter til hastighed 2, tilsæt langsomt mælkeblandingen, mens du tæller 1, 2, pause, 1, 2, pause. Når du hældt det sidste mælk i, skal du slukke for køkkenmaskinen med det samme. Dejen skal være klæbrig og grov.

  4. Fjern skålen fra køkkenmaskinen, og brug hænderne til at samle dejen til en kugle. Kom lidt mel på køkkenbordet, og ælt dejen igennem flere gange. Brug håndfladen til at udglatte dejen til et tykt rektangel, der er ca. 18 cm langt x 30 cm bredt x 2,5 cm højt. Fold den ene side ind i midten og derefter den anden side for at lave lag. Vend dejen vandret, og brug derefter håndfladen til at gøre den flad igen til et rektangel i samme størrelse. Gentag foldningen igen, vend dejen vandret igen, og tryk derefter en sidste gang ned i det tykke rektangel.

  5. Brug din udstikker til at lave 8 kiks. Saml derefter den resterende dej, ælt den en smule, tryk den ned i et tykt rektangel, fold som før, vend den vandret, og tryk den derefter ud med håndfladen en sidste gang til en firkantet form. Skær derefter yderligere 4 kiks. Kassér eventuelle rester.

  6. Pensl toppen af dejen med smeltet smør, og bag den derefter i den forvarmede ovn i 18-20 minutter, eller indtil den er gyldenbrun. Når du er færdig med at bage, skal du igen pensle toppene med smeltet smør og derefter servere.