Redskaber
Ingredienser
120 ml ekstra jomfruolivenolie
3 spsk friskpresset citronsaft
50 g friske basilikumblade, fast pakket
75 g rå broccolibuketter
70 g pinjekerner, mandelflager eller rå valnødder
2 tsk eller 1/2 kop hvid miso pasta eller revet parmesan
2 fed hvidløg, finthakket
3/4 tsk havsalt
- friskkværnet sort peber
2 store eller 4 små squash, snittet til nudler med spiralizer
140 g agurk i tern
75 g fintsnittet rå broccolibuketter
30 g valsede hampefrø
Trin for trin
Kom olivenolie, citronsaft, basilikum, broccoli, pinjekerner, miso (eller parmesan), hvidløg, salt og peber ned i KitchenAid® Power Plus® Blenderskålen for at lave pesto.
Sæt låget på, åbn midterlåget og sæt nedstopperen i. Sæt den variable hastighedsvælger på 11 og blend i 20 til 30 sekunder, brug nedstopperen til at føre ingredienserne gennem knivene, indtil blandingen er groft blendet men ikke helt glat.
I en stor skål, bland squash pastaen let med snittet agurk og broccoli i hånden, indtil de er godt blandet.
Gnid forsigtigt 1 kop (230g) pesto på squash nudlerne indtil de jævnt dækket og tilsæt gradvist mere pesto efter ønske. Når du masserer frugter og grønsager, vil de afgive vand, hvad der gør pestoen nemmere at arbejde med. Smag til med salt og peber.
Stil fire tallerkener op, fordel blandingen i lige store portioner og drys dem med hampefrø. Servér med det samme og stil eventuelt resterende pesto på bordet.
Pestoen kan have en lidt skarp, sur eller saltet smag, når du smager på den i blenderen. Den vil dog blive mere mild, når den blandes med nudlerne. Du kan også bruge den sammen med 1 pakke almindelig kogt pasta. Hvis du serverer denne opskrift som en dip til rå grønsager eller kiks eller på sandwichs eller wraps, kan du holde 1/2 spsk. citronsaft og 1/4 tsk. salt tilbage og tilsætte efter behag.
If serving this recipe as a dip with raw veggies or crackers, or on sandwiches or wraps, hold back on 1/2 tablespoon of the lemon juice and 1/4 teaspoon of the salt, and add to taste.