Sukkervafler
Disse klæbrige vafler nydes bedst, når de er friskbagte og varme.
Sukkervafler
Disse klæbrige vafler nydes bedst, når de er friskbagte og varme.
Redskaber
Ingredienser
85 ml mælk, lunken
8 g tørgær
225 g hvidt mel
1 tsk. salt
15 g vaniljesukker
100 g blødt smør
100 g perlesukker
75 g flormelis
Trin for trin
Denne opskrift giver 10 vafler.
Pisk gæren ud i mælken, og lad den hvile et lunt sted i 10 minutter.
Fastgør sigten + vægten til køkkenmaskinen. Sigt mel, salt og vanilje ned i skålen ved hastighed 2.
Tilsæt æg og blødt smør til de tørre ingredienser, og bland med dejkrogen ved hastighed 2, indtil der dannes en blød og elastisk dej. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i 30 minutter. Dejen skal hæve med ca. en fjerdedel af dens oprindelige størrelse.
Tilsæt perlesukker til den hævede dej, og bland kortvarigt ved hastighed 1, indtil sukkeret er blandet sammen. Del dejen i 10 lige store stykker, og form hvert stykke til en bolle. Drys med flormelis.
Placer vaflerne i et forvarmet og smurt vaffeljern, og bag dem ved mellemhøj varme i ca. 4 minutter, indtil de er gyldenbrune og karamelliserede.