Skip the navigation

Sukkervafler

KitchenAid-kok

Disse klæbrige vafler nydes bedst, når de er friskbagte og varme.

sugarwaffles_thumbnail.jpg

Sukkervafler

KitchenAid-kok

Disse klæbrige vafler nydes bedst, når de er friskbagte og varme.

Redskaber

StandMixer
Sifter
Prep
30min
Madlavning
40min
I alt
1h10
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

85 ml mælk, lunken

8 g tørgær

225 g hvidt mel

1 tsk. salt

15 g vaniljesukker

100 g blødt smør

100 g perlesukker

75 g flormelis

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 10 vafler.

  2. Pisk gæren ud i mælken, og lad den hvile et lunt sted i 10 minutter.

  3. Fastgør sigten + vægten til køkkenmaskinen. Sigt mel, salt og vanilje ned i skålen ved hastighed 2.

  4. Tilsæt æg og blødt smør til de tørre ingredienser, og bland med dejkrogen ved hastighed 2, indtil der dannes en blød og elastisk dej. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i 30 minutter. Dejen skal hæve med ca. en fjerdedel af dens oprindelige størrelse.

  5. Tilsæt perlesukker til den hævede dej, og bland kortvarigt ved hastighed 1, indtil sukkeret er blandet sammen. Del dejen i 10 lige store stykker, og form hvert stykke til en bolle. Drys med flormelis.

  6. Placer vaflerne i et forvarmet og smurt vaffeljern, og bag dem ved mellemhøj varme i ca. 4 minutter, indtil de er gyldenbrune og karamelliserede.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis brødskål!

Gratis brødskål (værdi 1599 DKK) når du køber en røremaskine - Artisan by You.