Redskaber
Ingredienser
400 g hvedemel
15 g salt
150 g startet surdej
1 spsk gær
200 ml lunkent vand
Trin for trin
Tilsæt mel, salt, gær og startet surdej til brødskålen med dejkrogen monteret.
Bland ved hastighed 1, og tilsæt vandet langsomt. Bland, indtil der dannes en fast, glat og elastisk dej.
Form dejen til en kugle, læg den i bageskålen, og dæk med låget. Lad hvile i mindst 3 timer.
Vend dejen ud på en overflade med mel. Form brødet ved at folde dejens sider indad.
Anbring på et bagelåg beklædt med bagepapir, og dæk det med brødskålen. Lad hæve i mindst 2 timer.
Rids brødet, og bag i 35 minutter ved 230 °C i en forvarmet ovn. Fjern bageskålen efter 35 minutter, og bag i 10 minutter mere, indtil skorpen er gylden.