Tærte med hakket kød
Denne tærte er en umamismagsbombe og perfekte hyggemad på en kold dag.
Tærte med hakket kød
Denne tærte er en umamismagsbombe og perfekte hyggemad på en kold dag.
Redskaber
Ingredienser
175 g bacon af svinekød, skåret i mellemstore stykker
250 g nakkekam, skåret i mellemstore stykker
175 g magert oksekød skåret i mellemstore stykker
5 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 tsk. sort peber
1 løg, hakket
3 fed hvidløg i skiver
400 g blandede svampe
120 g porrer, i skiver
2 kviste timian
2 spsk. hvidt mel
150 ml oksekødsbouillon
1 spsk. sojasauce
750 g almindelig butterdej, delt i 3 lige store stykker
1 æg
Trin for trin
Som forberedelse til tilberedning af hakkekødet skal du lægge kødet i fryseren i 30 minutter, før du hakker det.
Kør kødet gennem kødhakkeren med den fine hakkeskive ved hastighed 4.
Opvarm 2 spsk. olivenolie i en gryde, og bag kødet ved medium varme. Krydr med salt, peber og muskat. Sæt til side.
Opvarm den resterende olivenolie i samme gryde, og tilsæt løget. Tilbered i 2 minutter, og tilsæt derefter champignonerne. Lad champignonerne brune på den ene side før omrøring. Tilsæt finthakket hvidløg, timianblade og hakkede porrer. Steg i endnu 4 minutter.
Hæld det tilberedte kød tilbage i gryden, og drys med melet. Lad melet opsuge noget af væsken, og tilsæt derefter oksekødsbouillon og sojasauce. Lad det tykkes ved lav varme i 10 minutter. Stil det til side, og lad det afkøle til stuetemperatur.
Rul 3 dele butterdej ud. Læg et stykke i tærteformen, klip overskydende stykker rundt om kanterne, og tryk derefter kødfyldet ind. Dæk det andet stykke butterdej over fyldet, og fold kanterne under det nederste butterdejlag. Brug en kageudstikker til at skære dekorative former ud af den tredje del af butterdejen, og læg dem oven på tærten. Pensl med et pisket æg, og lav et kryds med en kniv, så dampen kan komme ud under bagningen. Bag i 40 minutter ved 195°C i en forvarmet ovn.