Skip the navigation

Tærte med hakket kød

KitchenAid-kok

Denne tærte er en umamismagsbombe og perfekte hyggemad på en kold dag.

mincedmeatpie_thumbnail.jpg

Tærte med hakket kød

KitchenAid-kok

Denne tærte er en umamismagsbombe og perfekte hyggemad på en kold dag.

Redskaber

MeatGrinder
StandMixer
Prep
30min
Madlavning
40min
I alt
1h10
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

175 g bacon af svinekød, skåret i mellemstore stykker

250 g nakkekam, skåret i mellemstore stykker

175 g magert oksekød skåret i mellemstore stykker

5 spsk. olivenolie

2 tsk. salt

1 tsk. sort peber

1 løg, hakket

3 fed hvidløg i skiver

400 g blandede svampe

120 g porrer, i skiver

2 kviste timian

2 spsk. hvidt mel

150 ml oksekødsbouillon

1 spsk. sojasauce

750 g almindelig butterdej, delt i 3 lige store stykker

1 æg

Trin for trin

  1. Som forberedelse til tilberedning af hakkekødet skal du lægge kødet i fryseren i 30 minutter, før du hakker det.

  2. Kør kødet gennem kødhakkeren med den fine hakkeskive ved hastighed 4.

  3. Opvarm 2 spsk. olivenolie i en gryde, og bag kødet ved medium varme. Krydr med salt, peber og muskat. Sæt til side.

  4. Opvarm den resterende olivenolie i samme gryde, og tilsæt løget. Tilbered i 2 minutter, og tilsæt derefter champignonerne. Lad champignonerne brune på den ene side før omrøring. Tilsæt finthakket hvidløg, timianblade og hakkede porrer. Steg i endnu 4 minutter.

  5. Hæld det tilberedte kød tilbage i gryden, og drys med melet. Lad melet opsuge noget af væsken, og tilsæt derefter oksekødsbouillon og sojasauce. Lad det tykkes ved lav varme i 10 minutter. Stil det til side, og lad det afkøle til stuetemperatur.

  6. Rul 3 dele butterdej ud. Læg et stykke i tærteformen, klip overskydende stykker rundt om kanterne, og tryk derefter kødfyldet ind. Dæk det andet stykke butterdej over fyldet, og fold kanterne under det nederste butterdejlag. Brug en kageudstikker til at skære dekorative former ud af den tredje del af butterdejen, og læg dem oven på tærten. Pensl med et pisket æg, og lav et kryds med en kniv, så dampen kan komme ud under bagningen. Bag i 40 minutter ved 195°C i en forvarmet ovn.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis brødskål!

Gratis brødskål (værdi 1599 DKK) når du køber en røremaskine - Artisan by You.