Skip the navigation

Tærte med kylling og ærter

KitchenAid-kok

Denne enkle ret med kylling og ærter giver dig fantastisk comfort food vinteren igennem.

Import-Recipe - Chicken and pea pie

Tærte med kylling og ærter

KitchenAid-kok

Denne enkle ret med kylling og ærter giver dig fantastisk comfort food vinteren igennem.

Redskaber

StandMixer
Prep
10min
Madlavning
1h
I alt
1h10
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

400 g hvidt mel

200+55 g usaltet smør i tern

3/4+1/2 tsk salt

70 g varmt vand

2 spsk olivenolie

2 kyllingebryst

1 løg

2 bladselleri

2 gulerødder

2 fed hvidløg

15 g mel

310 ml hønsebouillon

40 g fløde

1/2 tsk frisk timian

1/2 tsk peber

100 g frosne ærter

1 æg

Trin for trin

  1. Hæld mel, smør og salt i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Blend ved hastighed 2 i 2 minutter.

  2. Når blandingen har en sandlignende struktur, skal du udskifte fladpiskeren med dejkrogen. Tilsæt gradvist vandet, mens du ælter ved hastighed 2.

  3. Når dejen er nogenlunde ensartet, skal du forme den til en kugle med hænderne, pakke den ind i husholdningsfilm og sætte den i køleskabet i 30 minutter.

  4. Skær dejen i halve, og rul begge halvdele ud på en melet arbejdsflade. Smør et tærtefad let, og læg en af de udrullede dejhalvdele i. Skær overskydende dej på siderne væk.

  5. Varm olivenolien ved middelhøj varme, og steg kyllingebrysterne.

  6. Kom alle ingredienserne i skålen til køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Bland i 2 minutter ved hastighed 2, indtil kyllingen er i strimler.

  7. Skræl løget, og skær det i tern. Skær sellerien i stykker på 0,5 cm. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Hak hvidløget.

  8. Smelt smørret i en stor stegepande over middelhøj varme, og steg løg, selleri, gulerødder og hvidløg i ca. 6 minutter.

  9. Drys melet over grøntsagerne, og pisk, så melet kan absorbere smørret.

  10. Tilsæt hønsebouillon, fløde og krydderier til grøntsagerne, og pisk konstant. Saucen skal blive tyk og cremet.

  11. Tilsæt kyllingestrimlerne og ærterne til saucen. Kog ved lav varme i et par minutter.

  12. Hæld kyllingefyldet i, og dæk med den anden udrullede dejhalvdel. Klem begge dejhalvdele sammen med fingrene.

  13. Pensl toppen af tærten med æggemassen, og lav nogle slidser med en skarp kniv for at sikre, at dampen kan trænge ud.

  14. Bag tærten i 45 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.