Tandoori-marineret kylling
Sådan laver du autentisk grillstegt tandoori-kylling.
Redskaber
Ingredienser
270 g
yoghurt
5
fed hvidløg
4 cm
ingefær-
1/2
skalotteløg
1/2
lille chilipeber
1 spsk.
citronsaft
1 tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
mangopulver
1 tsk.
koriander
1 spsk.
garam masala-pulver
1 tsk.
salt
1 dråbe
rød frugtfarve
6
kyllingelår
Trin for trin
Denne opskrift giver 6 kyllingelår.
Skræl skalotteløget, og skær det i stykker. Skræl og riv ingefæren.
Kom alle ingredienserne, undtagen kyllingelårene, i foodprocessorens kande. Sæt på hastighed 2, og blend, indtil blandingen bliver ensartet.
Lav to slidser i skindet på hvert kyllingelår, så kyllingen kan absorbere smagen. Læg kyllingelårene i en skål, og tilsæt marinaden. Vend kyllingelårene, indtil de er dækkede. Dæk til, sæt i køleskabet, og lad dem marinere i 24 timer.
Opvarm grillen til mellemhøj varme. Tør det meste af den overskydende marinade af kyllingelårene. Grill kyllingen ved direkte varme i 10 minutter. Drej og grill i yderligere 10 minutter. Tjek kyllingen, og vend den om nødvendigt i yderligere 10 minutter. Serveres varm.