Te med æble og morgenfrue
En skøn blanding af æble og morgenfrue, perfekt som en hyggelig vinterdrik.
Redskaber
Ingredienser
Servering
2
æbler
150 g
ingefærrod
6 spsk.
kronblade af morgenfrue
6 spsk.
løs rooibos-te
6
kanelstænger
Trin for trin
Start med at vaske æblerne grundigt for at fjerne snavs eller rester. Skær æblerne i tynde, ensartede skiver med en skarp kniv. Brug en grøntsagsskræller eller en ske til at skrælle ingefærroden. Skær den skrællede ingefær i tynde skiver med en skarp kniv.
Læg æbleskiverne og ingefæren på et tørrestativ. Tør dem i 1,5 time, fjern ingefæren, og fortsæt med at tørre æblerne i yderligere 2,5 timer. Du kan også bruge tørrede ingefærstykker og æbler købt i en butik.
Skær de tørrede æbler i små stykker. Læg 6 skiver til side. Bland æblestykkerne, kronbladene fra morgenfrue, rooibos-te og tørret ingefærrod sammen.
Tilsæt 1,5 l vand til din KitchenAid-elkedel, og indstil temperaturen til 100 °C. Læg teblandingen i tesier eller teæg, og læg dem i glassene. Når vandet når den ønskede temperatur, skal du hælde det i et glas. Læg en kanelstang i teen for at opnå ekstra smag. Lad trække i 5 minutter. Pynt med en skive tørret æble.