Skip the navigation

Thai-inspireret jordnøddedip

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
THAI_PEANUT_SAUCE.JPG

Denne opskrift bliver til en duftende og cremet jordnøddesauce i thailandsk stil tilsat aromatiske krydderier som galangarod og citrongræs, perfekt til dip eller til at hælde over retter.

Duration
I alt10min
Prep10min

Redskaber

HandBlenderHandBlender

Ingredienser

Servering

2 spsk.

jordnøddeolie

50 g

skalotteløg, skåret i tynde skiver

4

fed hvidløg, skåret i tynde skiver

5 cm

galangarod, skrællet og skåret i skiver

1 stilk

citrongræs, ender skåret af, udvendigt lag skrællet og skåret i 1 cm tern

220 g

rå jordnødder uden skal

400 ml

kokosmælk

1 spsk.

tamarindpasta

3 spsk.

fiskesauce

3 spsk.

limesaft

1 spsk.

brun farin

1

thailandsk chili, ender skåret af og udkernet

120 ml

vand

Trin for trin

  1. Opvarm en gryde ved mellem-høj varme, og tilsæt jordnøddeolie. Skru ned for varmen til middel, og tilsæt de skiveskårne skalotteløg, hvidløg, galangarod og citrongræs. Sauter, indtil det bliver velduftende, ca. 3-4 minutter, og rør jævnligt rundt for at undgå, at det brænder på. Tilsæt jordnødder, og rør rundt med en stor ske for at dække jordnødderne helt. Fortsæt med at sautere i yderligere 2-3 minutter for at riste jordnødderne.

  2. Tilsæt kokosmælk, tamarindpasta, fiskesauce, limesaft, brun farin, chili (hvis du bruger det) og vand. Sæt låg på, og lad simre i 10-12 minutter under jævnlig omrøring.

  3. Tag gryden af varmen. Sæt grydebeskytteren på armen på stavblenderen. Sæt stavblenderens arm på basen, og sænk blenderen ned i gryden for at blende. Start ved en lavere hastighed, mens stykkerne er store, og øg derefter hastigheden, efterhånden som blandingen bliver mere jævn. Blend, indtil blandingen er lind, ca. 1 minut.

  4. Saucen bliver tyk. Hvis du ønsker en tyndere sauce, skal du tilsætte en spiseskefuld vand ad gangen og blende igen, indtil du opnår den ønskede konsistens.