Skip the navigation

Tiramisu med spekulas

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
speculoostiramisu thumbnail

Et tvist på den traditionelle tiramisu, som du ikke må glip af!

Duration
I alt6h30
Prep20min
Madlavning10min
Hvile6h

Redskaber

CoffeeMachineCoffeeMachine
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Servering

6

æggeblommer

250 g

mascarpone

190 ml

fløde

200 g

strøsukker

20

spekulassmåkager

400 ml

espresso

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 4 portioner.

  2. Hæld æggeblommer og halvdelen af sukkeret i en gryde. Sæt den over en anden gryde med dampende vand, og pisk kontinuerligt i et par minutter, indtil sukkeret er opløst, og blandingen er tyknet. Dette tager ca. 10 minutter. Lad blandingen køle af i 15 minutter.

  3. Hæld blandingen i køkkenmaskinens skål med piskeriset monteret. Tilsæt mascarpone, og bland kortvarigt ved hastighed 2, indtil blandingen lige samles. Sæt til side.

  4. Tilsæt fløde i en anden køkkenmaskineskål. Pisk ved hastighed 8 til bløde toppe. Tilsæt gradvist det resterende sukker, og pisk til stive toppe. Tilsæt mascarponeblandingen, og bland hurtigt ved hastighed 1, indtil blandingen lige samles.

  5. Lav 400 ml espresso med KitchenAids espressomaskine.

  6. Læg en skefuld mascarponecreme i bunden af glassene. Dyp spekulassmåkagerne i kaffe, og læg dem oven på mascarpone-cremen. Tilsæt et lag mascarponecreme, og tilføj endnu et lag småkager. Tilsæt fløde, og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer, indtil den bliver stiv.

  7. Drys til sidst med knuste småkager og friske jordbær.