Nem tomat og aubergine parmigiana
Den italienske, vegetariske ret med tomat og ost, aubergine parmigiana, er en fantastisk hverdagsret.
Nem tomat og aubergine parmigiana
Den italienske, vegetariske ret med tomat og ost, aubergine parmigiana, er en fantastisk hverdagsret.
Redskaber
Ingredienser
2 auberginer
1 kg tomater (roma eller san marzano)
1 løg
1 hvidløgsfed
50 g parmesanost
2 mozzarellakugler
50 ml olivenolie
- salt
2 tsk. tørret oregano
Trin for trin
Fastgør purépresseren til køkkenmaskinen.
Skær tomaterne i skiver på langs. Skrab frøene ud. Skær i kvarte.
Purér tomaterne ved hastighed 4.
Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
Opvarm halvdelen af olivenolien på en stegepande. Tilsæt løg og hvidløg. Steg i 1 minut. Hæld tomatpuré på panden. Tilsæt tørret oregano og salt. Lad det simre ved lav varme i 20 minutter.
Skær auberginerne i skiver på 1 cm. Varm resten af olivenolien op på en anden pande, og steg auberginerne på begge sider, indtil de er bløde og let forkullede - du skal lave dem i portioner, da de sandsynligvis ikke alle kan være på én pande.
Skær mozzarella i skiver.
Anret auberginer og mozzarella i et ovnfast fad. Tildæk med varm tomatsauce, og afslut med revet parmesanost. Bages ved 200 °C i en forvarmet ovn i 15 minutter, indtil de bobler og er gyldne.