Veganske vafler med aktivt kul og spirulinapulver
Elsker du kreativ plantebaseret mad? Så skulle du prøve disse veganske vafler med forfriskende topping. De kombinerer næring med smag og ser også fantastiske ud på din tallerken.
Veganske vafler med aktivt kul og spirulinapulver
Elsker du kreativ plantebaseret mad? Så skulle du prøve disse veganske vafler med forfriskende topping. De kombinerer næring med smag og ser også fantastiske ud på din tallerken.
Redskaber
Ingredienser
2 spsk. hørfrø
5 spsk. vand
160 g hvedeendosperm
2 spsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
4 spsk. kokossukker
1 spsk. pulveriseret aktivt kul
180 ml mandelmælk
1 spsk. æblecidereddike
4 spsk. smeltet kokosolie
1/2 vaniljestang
180 ml danskvand
100 g kokosyoghurt
1 spsk. blåt spirulinapulver
friske blandede bær
1 dragefrugt
spiselige blomster
Trin for trin
Kom hørfrø og vand i en lille skål, og lad det trække i mindst 5 minutter, indtil konsistensen minder om gele.
Sæt metalkornmøllen på køkkenmaskinen, og tilsæt hvedeendosperm. Indstil kornmøllen til den fineste indstilling ved at dreje justeringsknappen med uret til den står på symbolet Finmaling. Sæt en skål under kornmøllen, så den opsamler melet. Sæt til side.
Fastgør sigte- og vægttilbehøret til køkkenmaskinen, og sigt mel, bagepulver, kokossukker og salt på hastighed 4. Stil skålen med tørre ingredienser til side.
Hæld mandelmælk og æblecidereddike i køkkenmaskinens skål. Sæt fladpiskeren fast på køkkenmaskinen, og bland ved hastighed 2. Tilsæt kokosolien og vaniljefrøene langsomt.
Tilsæt den sigtede melblanding lidt efter lidt. Øg hastigheden til 4, og tilsæt danskvand og aktivt kul. Bland, indtil der ikke er nogen klumper tilbage.
Stil vaffeljernet på høj varme, og hæld dej i formen, indtil den er fyldt. Tilbered i 5-6 minutter, indtil ydersiden af vaflen er sprød.
Bland yoghurt og spirulinapulver i en lille skål. Server vaflerne med toppingen.