Vegansk gulerodskage
Denne veganske gulerodskage med vegansk glasur er fugtig og fyldt med smag og er en sand nydelse for alle.
Redskaber
Ingredienser
Servering
300 g
gulerødder
310 g
mel
230 g
brun farin
13 g
bagepulver
1,5 tsk
natron
2 spsk
malede hørfrø
2 tsk
kanel
300 ml
smagsneutral olie
100 g
æblesauce
2 spsk
æblecidereddike
100 g
rosiner
60 g
vegansk smør, blødt
110 g
vegansk flødeost
180 g
flormelis
Trin for trin
Monter Fresh Prep-snitteren/riveren på køkkenmaskinen. Vask og skræl gulerødderne. Riv gulerødderne ved hastighed 4. Sæt til side.
Hæld mel, brun farin, bagepulver, natron, hørfrø og kanel i en skål til en køkkenmaskine med fladpiskeren monteret. Drej til hastighed 1, og bland i ca. et minut.
Tilsæt olie, æblesauce og eddike. Bland ved hastighed 2 i 1 minut. Tilsæt de revne gulerødder og rosiner, og bland ved hastighed 2, indtil de er indarbejdet.
Anbring den på en rund bageplade med bagepapir (24 cm), og bag i 1 time ved 180 °C i en forvarmet ovn. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.
Kom det veganske smør i en skål på en køkkenmaskine monteret med fladpisker med fleksibel kant, og bland ved hastighed 4 i 1 minut. Tilsæt vegansk flødeost og flormelis, og bland i 2 minutter. Brug en gummispatel til at sprede flødeostglasuren ud over kagen.