Redskaber
Ingredienser
350 g blandede bær (blåbær, hindbær og jordbær)
100 g farin
1 spsk. citronsaft
250 g Græsk yoghurt
200 ml fløde
1 tsk. vaniljeekstrakt
Trin for trin
Bland de blandede bær, citronsaft og sukker i en gryde. Opvarm forsigtigt ved lav til middel varme, omrør med jævne mellemrum, indtil bærrene bliver bløde og frigiver deres saft. Når de er bløde, kan du let knuse dem med en ske. Lad blandingen simre i 10 minutter, indtil den når en sirupagtig konsistens. Tag den af varmen. Placer en finmasket si over en skål, og hæld bærblandingen igennem for at adskille frø og frugtkød. Brug bagsiden af en ske til at presse blandingen igennem, så du får al væsken med, mens frøene efterlades. Lad dem køle af.
Monter fladpiskeren på din KitchenAid-køkkenmaskine. Bland den siede bærpuré, græsk yoghurt, fløde og vaniljeekstrakt i skålen på en køkkenmaskine. Bland ved hastighed 4, indtil det er glat og godt blandet. Dæk skålen, og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer, så blandingen bliver grundigt afkølet.
Sæt den frosne KitchenAid-isskål og en omrører på køkkenmaskinen. Hæld den afkølede blanding i en kande med tud, så det er nemt at hælde. Indstil køkkenmaskinen til den påkrævede omrøringsindstilling, og hæld blandingen i isskålen lidt ad gangen, mens køkkenmaskinen kører. Lad den røre i 15-20 minutter, eller indtil den når en tyk, blød konsistens. Server med det samme, eller kom det i en lufttæt beholder og læg det i fryseren, indtil det er fast. Før du tager af den, skal du lade isen hvile ved stuetemperatur i ca. 5 minutter, da hjemmelavet is har en tendens til at være fastere end den, du køber.