Skip the navigation

Yuzu-glaseret shortbread

KitchenAid-kok

yuzu glazed shortbread

Yuzu-glaseret shortbread

KitchenAid-kok

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
35min
I alt
55min
Servering
20
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

100 g stødt melis

6 g citronskal

230 g saltet smør, stuetemperatur

1 æggeblomme

10 ml yuzu-juice

300 g hvidt mel

60 g flormelis

1 spsk. majsstivelse

1 g salt

120 g flormelis

15 ml yuzu-juice

Trin for trin

  1. Forvarm ovnen til 150 °C.

  2. Tilsæt sukker og revet citronskal til køkkenmaskineskålen med fladpiskeren monteret. Sæt på hastighed 2 for at lade sukkeret trække i citronolien i 1 minut.

  3. Tilsæt smør til sukker, og rør det sammen til en creme ved hastighed 4 i 2-3 minutter. Sæt hastigheden ned til 2, tilsæt æggeblomme og yuzu-juice, og bland i yderligere 30 sekunder.

  4. Sæt køkkenmaskinen til hastighed 1, og tilsæt mel, flormelis, majsstivelse og salt. Bland, indtil ingredienserne er blandet sammen, ca. 1 minut.

  5. Skrab dejen ud på en bageplade med bagepapir, og dup den i en 1 cm tyk rektangulær form. Bag i 30-35 minutter eller indtil kanterne er gyldenbrune.

  6. Lad køle af i 5 minutter, og brug derefter en dejskraber til at skære i rektangler.

  7. Til glasuren skal du hælde flormelis og 1 spsk. yuzu-juice i en ren køkkenmaskineskål med pisketilbehøret monteret. Sæt på hastighed 1, og bland, indtil det er jævnt. Skrab skålens sider, hvis det er nødvendigt, og tilsæt yderligere 1 tsk. yuzu-juice ad gangen, hvis du gerne vil have en tyndere konsistens.

  8. Stænk glasur over afkølede shortbread, drys med revet citronskal som pynt.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Vinterudsalg