Redskaber
Ingredienser
100 g stødt melis
6 g citronskal
230 g saltet smør, stuetemperatur
1 æggeblomme
10 ml yuzu-juice
300 g hvidt mel
60 g flormelis
1 spsk. majsstivelse
1 g salt
120 g flormelis
15 ml yuzu-juice
Trin for trin
Forvarm ovnen til 150 °C.
Tilsæt sukker og revet citronskal til køkkenmaskineskålen med fladpiskeren monteret. Sæt på hastighed 2 for at lade sukkeret trække i citronolien i 1 minut.
Tilsæt smør til sukker, og rør det sammen til en creme ved hastighed 4 i 2-3 minutter. Sæt hastigheden ned til 2, tilsæt æggeblomme og yuzu-juice, og bland i yderligere 30 sekunder.
Sæt køkkenmaskinen til hastighed 1, og tilsæt mel, flormelis, majsstivelse og salt. Bland, indtil ingredienserne er blandet sammen, ca. 1 minut.
Skrab dejen ud på en bageplade med bagepapir, og dup den i en 1 cm tyk rektangulær form. Bag i 30-35 minutter eller indtil kanterne er gyldenbrune.
Lad køle af i 5 minutter, og brug derefter en dejskraber til at skære i rektangler.
Til glasuren skal du hælde flormelis og 1 spsk. yuzu-juice i en ren køkkenmaskineskål med pisketilbehøret monteret. Sæt på hastighed 1, og bland, indtil det er jævnt. Skrab skålens sider, hvis det er nødvendigt, og tilsæt yderligere 1 tsk. yuzu-juice ad gangen, hvis du gerne vil have en tyndere konsistens.
Stænk glasur over afkølede shortbread, drys med revet citronskal som pynt.